Uusi parfyymi kehitetty: Tuoksuu sitä paremmalta, mitä enemmän hikoilet

05.04.2015 12:15 - Linda Arponen

Tutkijat ovat keksineet uuden hajuveden, jonka käyttäjälle on hyötyä hikoilustaan.

Hiki ei ole varmasti kenenkään suosikkituoksu, mutta siitä voi tulla tulevaisuudessa paljon miellyttävämpi. Tutkijoiden kerrotaan nimittäin kehittäneen parfyymin, joka rikkoo hien hajun ja tuoksuu itse asiassa sitä paremmalta, mitä enemmän sen käyttäjä hikoilee.

Tämä on varmasti hyvä uutinen kaikille niille ihmisille, jotka joutuvat esimerkiksi matkustamaan kesällä kuumissa joukkoliikennevälineissä. Lisäksi tämä hajuvesi voi auttaa siinä, ettei ihmisten tarvitsisi mennä suihkuun heti urheilusuoritusten jälkeen.

On myös suunniteltu, että hajuvettä voitaisiin käyttää hyväksi ilman raikastamiseksi esimerkiksi kosteissa kylpyhuoneissa ja hikisissä pukuhuoneissa.

Tuoksun ytimestä löytyy niin sanottuja ioninesteitä, joilla ei itsessään ole hajua, mutta jotka voivat imeä itseensä minkä tahansa niihin liitetyn kemikaalin hajun.

Pohjois-Irlannin Belfastissa sijaitsevan Queen's Universityn tutkijat kehittivät tuoksun niin, että se vapauttaa itsestään siihen imeytetyn hajun, kuitenkin vain silloin, kun se yhdistyy veden kanssa.

Kun he toisin sanoen yhdistivät makean parfyymin ioninesteisiin, haju katosi. Kun seokseen kuitenkin lisättiin vettä, tuli tuoksu taas esiin. Ja mitä enemmän vettä lisättiin, sitä voimakkaammaksi tuoksu muuttui.

Koska ionineste voi myös hajottaa myös hien epämiellyttävän hajun, uskovat tutkijat hajuvesivalmistajien kiinnostuvan siitä.

Lue myös: Tuoksulla hoikaksi? Uusi laihdutusparfyymi lupaa pienentää vyötäröä aromien avulla

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat