Selvitä, monta lasta tulet saamaan: Ennustukset, jotka voit tehdä Suomen luonnosta

12.05.2015 16:15 - Senni Loikala

Piharatamoista selviää uskomuksen mukaan tulevien lastesi lukumäärä. Myös muita ennustuksia voi tehdä esimerkiksi kukista.  

Kesä lähestyy, ja luonto puhkeaa pian kukkaan. Kokosimme hauskoja uskomuksia luonnosta ennustamisesta. Kokeile tulevana suvena, pitävätkö ennustukset paikkansa.

Piharatamot

Nurmikoiden yleisestä rikkaruohosta, piharatamosta, saa uskomuksen mukaan tietää tulevien lastensa lukumäärän. Poimi maasta yksi piharatamon lehdistä ja katkaise se keskeltä. Se, kuinka monta haituvaa käteesi jäävään lehden puolikkaaseen jää, paljastaa, kuinka monta lasta tulet saamaan.

Etanat

"Etana, etana näytä sarves, onko huomenna pouta?" on moni sanonut pienelle kotilolle. Jos nilviäisen sarvet nousevat pystyyn, povaa se uskomuksen mukaan aurinkoista säätä seuraavalle päivälle. Muussa tapauksessa ilmassa ei ole hurraamista.

Heinät

Heinänkorsien avulla pääsee testaamaan esimerkiksi sitä, kannattaako samana päivänä lotota. Ideana on, että toinen ottaa heinänkorren ja kysyy ystävältään: "Kukko vai kana?" Sen jälkeen heinä vedetään sormien välistä niin, että siitä irtoaa osa pois. Jos käteen jäävä korsi on pitkä ja siinä on tupsu, tarkoittaa se kukkoa. Lyhyt ja paksu korsi tarkoittaa kanaa. Jos arvaus osuu oikeaan, voi kenties olla hyvä idea pistää lotto vetämään.

Kukat

Poimi kukka ja päätä henkilö, josta tahdot tietää, että rakastaako hän sinua. Ala nyppiä kukasta yksitellen terälehtiä irti. Sano vuorotellen jokaisen lehden kohdalla joko "rakastaa" tai "ei rakasta". Viimeisen lehden kohdalle jäävä vaihtoehto paljastaa uskomuksen mukaan totuuden toisen tunteista.

Lue myös: Horoskooppi paljastaa: Mihin paikkaan Suomessa sinun kannattaa kesällä reissata!

Kilpailut

Uusimmat