Psoriasis täytti naisen eläinprintin näköisillä laikuilla: "Ainakin olen trendikäs"

15.05.2015 17:15 - Senni Loikala

Emma Jarvis sairastaa psoriasista, minkä vuoksi hänellä on kasvoissaan, käsissään, jaloissaan punertavia laikkuja. Nykyään nuori nainen hyväksyy itsensä sellaisena kuin hän on.

Brittinainen Emma Jarvis, 25, järkyttyi, kun hoidoista huolimatta hänen psoriasiksensa alkoi levitä vuonna 2013.

- Aloin saada laikkuja jalkoihini ja käsiini, joissa niitä ei ollut ikinä aiemmin ollut. En voinut uskoa sitä; olin kauhuissani, Emma kertoo.

Ihosairauden vuoksi hänen vartalonsa ja kasvonsa alkoivat täyttyä hilseilevistä, punaisista laikuista. Aluksi hän tahtoi peittää ne.

- Yritin peittää niitä käyttämällä pitkähihaisia paitoja ja farkkuja. Mutta se on todella vaikeaa kesällä, Emma sanoo.

- Jopa juhlimaan lähtiessä minun täytyy olla puhtain kasvoin, mikä oli masentavaa. Jos menin bilettämään, niin jättäydyin syrjään, koska olin ainoa tyttö, jolla ei ollut yhtään meikkiä. Tahdoin vain kätkeytyä meikin taakse, hän jatkaa.

"Tunsin itseni epäviehättäväksi"

Kun ihosairaus paheni, Emma ei tahtonut tehdä mitään löytääkseen seurustelukumppania. Hän ei ollut sinut ulkonäköönsä vaikuttavan tulehdustautinsa kanssa.

- Tunsin oloni oudoksi tavatessani poikia, tuntui, kuin minun olisi pitänyt varoittaa heitä etukäteen laikuistani, hän kertoo.

- Jotkut ihmiset voivat olla niin pinnallisia ja kun minä en voi käyttää meikkiä eikä minulla ole hyvää ihoa, niin tunsin itseni epäviehättäväksi.

Seurustelu ja itsensä hyväksyminen

Emma alkoi tapailla nykyistä poikaystäväänsä Matthew Rosea, 24, puolisen vuotta sitten. He ovat entisiä työkavereita, ja Matthew tiesi jo entuudestaan Emman psoriasiksesta. Se oli helpotus Emmalle - hänen ei tarvinnut selitellä laikkuja.

Seurustelun aloittamisen jälkeen Emmassa on tapahtunut suuri muutos. Hän on hyväksynyt itsensä sellaisena kuin hän on, laikkuineen päivineen.

- Olin todella itsekriittinen, mutta nyt tunnen oloni upeaksi. Käytän bikineitä rannalla enkä välitä, mitä muut ajattelevat, Emma kertoo.

- Minä olen saanut omat leopardin laikkuni; ihmiset sanovat, että ne näyttävät aivan eläinprintiltä, joten ainakin olen trendikäs.

Pääset katsomaan kuvia Emmasta täältä.

Lue myös: Vertailetko itseäsi muihin? Häiritsevän epävarmuuden merkit listattiin

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat