Rintasyöpää sairastanut nainen kiittää: Greyn anatomia pelasti henkeni

21.05.2015 17:15 - Eeva Rajala

Sairaalasarjojen seuraaminen on tämän tarinan mukaan hyvinkin kannattavaa.  

Israelilaisnainen Sarit Fishbaine kiittää Greyn anatomia -sarjaa siitä, että alkoi epäillä rintasyöpäänsä ajoissa.

Fishbaine on kolme lapsen äiti ja imetti yhtä lapsistaan huomatessaan epäilyttävän möykyn rinnassaan. Hän kuvitteli, että rintamaito oli vain pakkautunut tiettyyn osaan rintaa. Nainen kävi lääkärillä, joka tuli samaan lopputulokseen ja sanoi naiselle, ettei kannata huolestua liikaa.

Puoli vuotta myöhemmin nainen vietti aikaansa Greyn anatomia -jaksoa seuraten. Kyseisessä jaksossa erään naisen rintasyöpä diagnosoitiin väärin vain rintamaidon pakkautumiseksi.

Vasta toiselta lääkäriltä oikea diagnoosi

- En saanut seuraavana yönä unta. Olin lopettanut imetyksen muutamaa kuukautta aiemmin ja rintakudos oli alkanut pehmentyä, mutta vasemmassa rinnassani oli edelleen selvä kyhmy, nainen kertoi Yahoo! Parenting -sivustolle.

Nainen päätti käydä lääkärissä ja selvisi, että naisella on kolmannen vaiheen rintasyöpä. Syöpä oli ehtinyt jo levitä naisen imusolmukkeisiin.

Fishbaine on nyt käynyt läpi kemoterapiaa ja hänen toinen rintansa on poistettu. Hän on toipumassa ja toivoo pääsevänsä vihdoin takaisin normaaliin elämänrytmiin. Hän odottaa rintojen korjausleikkausta ja sitä, että saa nauttia täysillä kolmen alle 8-vuotiaan lapsensa kasvamisesta.

Greyn anatomia -sarjan luoja Shonda Rhimes kertoi Facebookissa, että naisen tarina saa hänet hyvin nöyräksi.

Lue myös: Rohkea nainen jakoi kuvan rinnastaan sosiaalisessa mediassa - katso, miltä syöpä näyttää

Lähde: Yahoo! Parenting

Kilpailut

Uusimmat