Oletko kuullut 52:n viikon haasteesta? Säästät rahaa helposti

21.05.2015 22:45 - Tiina Svensk

Oletko miettinyt rahan  säästämistä, mutta et tiedä kuinka toteuttaisit suunnitelmasi käytännössä? Helpoilla vinkeillä onnistut varmasti.

Haluaisitko säästää rahaa esimerkiksi lomamatkaa varten, mutta et tiedä, mistä aloittaisit? Säästäminen voi olla haastavaa, varsinkin jos on tykästynyt kaupoissa kiertelyyn ja sortuu usein heräteostoksiin. Woman's Day kokosi yhteen selkeitä ja konkreettisia säästövinkkejä, jotka auttavat alkuun säästämisen kanssa:

1. Ota 52:n viikon haaste vastaan

Jos et ole ennen säästänyt rahaa, tämä haaste auttaa sinua alkuun säästämisessä. Idea on yksinkertainen: ensimmäisellä viikolla laitat sivuun yhden euron, toisella viikolla kaksi euroa ja niin edelleen. Vuoden viimeisellä viikolla laitat siis sivuun 52 euroa, ja vuodessa säästät yhteensä 1378 euroa.

2. Säästä kaikki vitosen setelit

Pienet setelit on helppo tuhlata aivan huomaamattaan, mutta tämä pieni vinkki auttaa sinua säästämään kasaan isomman summan: päivän jälkeen ota lompakostasi viiden euron seteli erilliseen kirjekuoreen. Huomaamattasi kasaat kokoon hyvän summan rahaa.

3. Pyydä apua kaveriltasi

Pysyt todennäköisesti paremmin säästötavoitteissasi, jos pyydät kaveriasi tukemaan sinua. Kun kaverisi kysyy silloin tällöin, miten säästäminen sujuu, tunnet myös vastuuntuntoa ja haluat pysyä suunnitelmissasi. Lisäksi ystävä kannustaa sinua onnistumisen hetkissä, kun onnistut kasaamaan kokoon haluamasi rahasummasi.

4. Älä välitä palkankorotuksesta

Saitko töissäsi juuri palkankorotuksen? Hienoa! Nyt ajattele, ettet ikinä saanut korotusta. Jatka arkeasi samalla budjetilla kuin ennen palkankorotusta, ja laita ylimääräinen summa säästöön. Jos onnistuit elämättämään itsesi edellisellä palkallasi, onnistut siinä jatkossakin. Samalla säästät huomattavan summan rahaa lyhyessä ajassa.

Lue myös: Opettele säästäväisemmäksi: Kysy itseltäsi vain yksi kysymys

Lähde: Woman's Day

Kilpailut

Uusimmat