Rikas isä vei poikansa katsomaan, miten köyhät elävät - tarinan opetus jättää sanattomaksi

23.07.2015 10:45 - Rea Tallgren

Netissä kiertää kaunis tarina siitä, mitä on todellinen rikkaus. 

Todellinen rikkaus ei aina ole sitä, että pankkitilillä on rahaa tai alla uusi urheiluauto. Todellinen rikkaus on monesti jotain paljon suurempaa, sellaista, mitä ei välttämättä voi käsin koskettaa. Juuri tätä sanomaa pyrkii korostamaan netissä leviävä kaunis tarina rikkaan perheen isästä, joka halusi viedä poikansa katsomaan, millaista elämää köyhät elävät. 

Isä ja poika viettivät muutaman yön maatilalla, jonka asukkailla ei juurikaan ollut rahaa. Kun he lähtivät takaisin kotiin, isä kysyi pojaltaan, mitä tämä oli oppinut köyhien elämästä. Pojan vastaus jätti isän sanattomaksi:

"Ymmärsin, että siinä, missä meillä on vain yksi lemmikkikoira, heillä on neljä sellaista. Meillä on uima-allas, joka jatkuu puutarhan puoleenväliin saakka, heidän takapihallaan virtaa joki, jolla ei ole loppua. Meillä on puutarhassamme katos, jossa on valot, heillä on kattonaan koko tähtitaivas. Meidän patiomme jatkuu etupihalle asti, heidän takapihansa jatkuu loputtomiin, horisonttiin saakka. Meillä on aidat, jotka suojelevat meitä vihollisilta ja vaaroilta, heillä on ystäviä, jotka tekevät heidän vuokseen saman. Ymmärsin, että he ovat todella rikkaita - me emme."

Tarinan kaunis opetus on se, ettei todellista rikkautta, kuten välittämistä ja rakkautta, voi mitata rahalla. 


Lue myös: Karut neuvot, joilla voit olla miljonääri jo kolmekymppisenä

Lähde: World Truth

Kilpailut

Uusimmat