Vieraan kielen ymmärtäminen on nyt helpompaa kuin koskaan - testaa hämmästyttävää aplikaatiota

04.08.2015 18:15 - Mika Parikka

Englanninkielellä pärjää yllättävän pitkälle, mutta entä sitten, kun sekään ei riitä? Googlen uusi kääntäjä auttaa ymmärtämään vierasta kieltä käden käänteessä.

Oletko ollut tilanteessa, jossa seisot ulkomailla täysin hukassa, etkä ymmärrä yhtään mihin pitäisi mennä? Opastavia kylttejä on ympäriinsä, mutta entä jos nekin ovat täyttä siansaksaa. Tai oletko vaihtoehtoisesti ollut ravintolassa, jossa on kyllä ruokalista, mutta siinä ei ole yhtään edes etäisesti tuttua sanaa? Nämä ongelmat ovat historiaa, ja siitä voimme kiittää Googlea.

Google on jo pitemmän aikaa kehitellyt uutta kääntäjää, joka toimii hämmästyttävällä tavalla. Käytännössä käyttäjän tulee vain näyttää tuntematonta tekstiä puhelimen kameralla, ja applikaatio kääntää sen automaattisesti omalle kielellesi.

Googlen julkaisi hiljattain Youtube-kanavallaan videon, jossa se demonstroi hauskalla tavalla applikaationsa toimintaa. Videossa käännetään legendaarisen La Bamban sanat keksinnön avulla, ja se näyttää toimivan sulavasti, kuin tanssi. Videossa applikaatio kääntää todistettavasti 27 kieltä, ja mukana on myös tietenkin suomi.

Katso esittelyvideo alta:

Lue myös: Henkilöllisyys todistetaan tulevaisuudessa silmillä? Google kehittää nerokasta keinoa

Kilpailut

Uusimmat