Shoppailijat, huomio: 3 kysymystä, jotka tulee kysyä itseltään ennen kassalle menoa

10.08.2015 19:45 - Senni Loikala

Mikäli et ole Roope Ankka ja uiskentele rahoissa, kannattaa yhtään isompien hankintojen äärellä olla hetki ennen kuin marssii kassalle. Jos olet itsellesi rehellinen, saatat jättää tuotteet kauppaan.

Uudet farkut, tuliterä läppäri tai tarjouksessa oleva, supertehokas pölynimuri voivat tuntua kutkuttavilta ideoilta kaupassa. Katumus voi kuitenkin iskeä jälkeenpäin, kun loppukuussa on varaa syödä pelkkää hernekeittoa. 

Men's Health -lehti tiedusteli ihmisiltä, mitä tärkeitä kysymyksiä kannattaa esittää itselleen ennen suurten hankintojen tekemistä. Ennen kuin vingutat maksukorttiasi, kannattaa sinun kysyä itseltäsi seuraavat asiat:

Tahdonko tätä vielä viikon päästä?

Hetken huuma iskee usein myös kaupoilla. Mieti itsellesi rehellisenä, että olisitko parin viikon päästä pelkästään kiitollinen, jos jätät tuotteen nyt kauppaan ja et olisi sen hintalappua osoittamaa summaa köyhempi. 

Olisiko minulla varaa kahteen tällaiseen?

Hyvä keino puntaroida tuotteen ostamisen seurauksia, on suhteuttaa sen hintaluokka. Jos joutuisit vararikkoon ostaessasi yhden sijaan kaksi samanlaista tuotetta, voi olla viisaampaa jättää ostopäätös vielä hautumaan. 

Kuinka paljon olen tehnyt töitä ansaitakseni nämä rahat?

Laske, kuinka monta tuntia olet ollut töissä kyseisen tuotteen hinnan edestä. Jos olet paiskinut töitä kahdeksan tuntia saadaksesi hienot merkkifarkut, osta ne jos vaate todella tuntuu olevan sen arvoinen - mutta muista jälleen rehellisyys itsellesi.

Lue myös: Löysitkö täydellisen asun? Se selviää muutamassa sekunnissa

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat