Teinitytön viimeinen toive koskettaa - antoi suuren lahjan tuntemattomalle kuolemansa jälkeen

12.08.2015 21:45 - Mika Parikka

Harriet Sheehanin tarina on hyvä esimerkki siitä, kuinka oma kuolema voi olla toisen ihmisen pelastus.

Harriet Sheehan, 15, sairasti kystistä fibroosia, johon tyttö lopulta myös menehtyi viime helmikuussa. Kystinen fibroosi on aineenvaihduntasairaus, joka todetaan usein jo vauva- tai lapsuusiässä. 

Sheehan päätti kirjoittaa listan asioista, joita hän halusi tehdä ennen kuolemaansa. Hän pääsikin toteuttamaan useita listan asioita, kuten delfiinien kanssa uimisen ja tapaamisen One Directionista tutun Harry Stylesin kanssa.

Nämä ovat upeita asioita, mutta yksi toive erottui muiden joukosta. Tyttö halusi nimittäin elintenluovuttajaksi, mutta tautinsa takia hän ei pystynyt perinteiseen elintenluovutukseen. Niinpä tyttö päätti luovuttaa silmänsä, kun aika hänestä jättää.

Kuka tahansa voi olla elinluovuttaja

Kaksi kuukautta kuolemansa jälkeen Sheehanin viimeinenkin toive vihdoin toteutui, kun hänen luovuttamansa silmät pelastivat erään 26-vuotiaan miehen sokeutumiselta. Tytön vanhemmat olivat äärettömän iloisia, kun he saivat tiedon luovutuksesta. 

-  Tunteet olivat ristiriitaiset, kun saimme kuulla asiasta. On aivan uskomatonta, että hän sai toteuttua viimeisen toiveensa listalta, ja antoi vieläpä jollekin näön lahjan, tytön isä Greg Sheehan kertoo.

Tarina on osoittaa, kuinka tärkeää elinluovutus voi olla. Kuka tahansa voi olla elinluovuttaja, myös sinä. Lisää tietoa luovuttamisesta ja elinluovutuskortin voit hankkia täältä.


Lue myös: Miltä tuntuu olla kuollut? Rajan takana kahdesti käynyt mies kertoo

Lähde: Dailymail

Kilpailut

Uusimmat