Seikat, jotka jokainen lähiössä asunut tietää - kuulostavatko tutuilta?

26.08.2015 18:15 - Senni Loikala

Lähiöelämä on täynnä omanlaistaan tunnelmaa, jonka tuntee vain lähiössä asunut ihminen.

Elämä lähiössä on kerrassaan ainutlaatuista, ja kuten kaikissa muissakin asuinympäristöissä, on siinä omat hyvät ja huonot puolensa. Kokosimme alle havaintoja, jotka saattavat olla tuttuja monelle lähiössä asuneelle tai nykyiselle asukkaalle:

1) Laitapuolen kulkijoilla on omat oleskelupaikkansa ulkona. He saattavat istua ripirinnan metsän reunalla olevalla penkillä tai sitten he viettävät yhdessä aikaa lähiön keskuksen kivipenkeillä.

2) Pienetkin metsät voivat olla pelottavia paikkoja. Sieltä voi löytyä ikivanhoja vaatteita mytyssä, epämääräisiä tavaroita tai jonkun koti.

3) Kaikki tietävät paikat, joissa on joskus tapettu joku. Ne voivat esimerkiksi olla lähiön liepeillä olevia hiekkapolkuja tai tiettyjä kerrostaloja.

4) Nuoriso kokoontuu yläasteiden pihoille tai kirjastoihin oleskelemaan iltaisin. Jotkut alaikäiset saattavat olla kaupan edustalla ja pyytää ohikulkijaa ostamaan mäyräkoiran olutta.

5) Lähiön korkeimmat tornitalot ovat jännittäviä paikkoja. Niiden edessä näkee tavallista useammin myös muuttoautoja, sillä väki vaihtuu melko tiuhaan.

6) Käytetyt huumeneulat eivät ole harvinainen näky. Niitä löytyy ikävän usein myös päiväkotien pihoilta ja lasten leikkipaikoilta.

7) Lähikaupassa näkee tavallista useammin tilanteita, kun myyjä kieltäytyy myymästä alkoholia kovassa humalassa olevalle ihmiselle.

8) Kaikki tietävät lähiön mieleenpainuvimmat "vakiokasvot", eli ihanat asukkaat, joiden persoonallisuudet ovat tavalla tai toisella poikkeavan värikkäitä.

9) Laskeva aurinko värjää betonitalot punaiseen valoon, lapset liikkuvat potkulaudoilla ja ilmassa on seikkailuja.

Lue myös: Rakastu arkeesi: 7 vinkkiä onnellisten päivien saavuttamiseksi

Kilpailut

Uusimmat