Rakastu arkeesi: 7 vinkkiä onnellisten päivien saavuttamiseksi

13.07.2015 21:45 - Tiina Svensk

Jos arkesi tuntuu liian harmaalta ja ennalta-arvattavalta, saattaa olla aika piristää päiviään pienillä teoilla.

Tuntuuko jokainen päivä vain toistavan samaa vanhaa kaavaa, etkä jaksa innostua asioista, kuten ennen? Elätkö vain viikonloppuja tai lomamatkoja varten, ja työpäivinä odotat vain vapaailtojen koittamista?

Silloin omaa arkeaan kannattaa tarkastella huolella: mitä sinun tulisi muuttaa, jotta olisit onnellinen juuri tässä ja nyt? Arki muodostaa kuitenkin suurimman osan elämästämme - siitä kannattaa siis nauttia mahdollisimman paljon. 

Poistu mukavuusalueeltasi

Kun kasvamme aikuisiksi, oman omaan arkeensa helppo tyytyä ja tuudittautua. Joskus kuitenkin unohdamme todella elää elämäämme - toistamme arkirutiinejamme vain päivästä toiseen. Silloin kannattaa poistua omalta mukavuusalueeltaan: et tiedä, mitä pitäisi tehdä, sillä et ole ennen ollut kyseisessä tilanteessa. Ylität itsesi ja piristät arkeasi. Nauti hetkistä, jolloin kohtaat uusia ja vieraita tilanteita, sillä ne auttavat myös sinua kasvamaan.

Älä tyydy vähempään kuin parhaaseen

Haaveiletko yhä unelmiesi työstä tai lomamatkasta, mutta tyydyt kuitenkin tilanteeseesi, koska kaikki on periaatteessa hyvin? Jos parisuhde tekee sinut onnettomaksi tai et nauti opiskelemastasi alasta, ota askel kohti muutosta rohkeasti. Muista, ettei vähempään kuin parhaaseen kannata tyytyä. Vain sinä tiedät, mikä on parasta juuri sinulle. 

Uskalla muuttaa asioita

Muutokset saattavat tuntua pelottavilta - nehän tuovat tullessaan jotain täysin vierasta, etkä tiedä varmaksi, onko lopputulos parempi kuin nykyinen tilanne. Muutokset ovat kuitenkin aina loistavia mahdollisuuksia. Voit tavat uusia ihmisiä, oppia uusia taitoja ja ymmärtää asioita itsestäsi, kun arkesi rakenteita ravistellaan kunnolla.

Ala taas unelmoida

Unelmoitko nuorena suuria, ja kaikki tuntui mahdolliselta? Tuntuuko, että suuret haaveet on työnnetty nyt sivuun tärkeämpien asioiden tieltä, eivätkä omat suunnitelmat tunnu enää realistisilta toteuttaa?

Anna mielikuvituksesi lentää, ja ota itsellesi aikaa, jolloin todella mietit, mitä haluat elämältäsi. Sinä itse luot oman arkesi, joten unelmasi saattavat olla helpommin saavutettavissa kuin uskotkaan. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii kuitenkin pysyviä tapamuutoksia ja rohkeitakin tekoja.

Päästä irti haitallisista asioista

Tekeekö jokin ihmissuhde sinut onnettomaksi tai laiminlyötkö jatkuvasti yöuniasi? Päästä irti asioista, tavoista ja tottumuksista jotka eivät ole sinulle enää hyväksi. Tarkastele elämäsi eri osa-alueita armottoman rehellisesti ja kysy itseltäsi, oletko todella tyytyväinen. Jos et, tartu rohkeasti toimeen ongelmien ratkaisemiseksi. 

Ota riskejä

Mikään elämässä ei ole itsestäänselvää, ja silti pelkäämme ottaa riskejä, koska pelkäämme aina mahdollista epäonnistumista. Joskus unelmien saavuttaminen tai isot muutokset vaativat kuitenkin riskinottoa ja uskallusta.

Pelaa, leiki ja pidä hauskaa

Lapsille ilo on luonnollinen osa jokaista päivää, sillä he löytävät iloa leikin ja erilaisten pelien kautta. Kuinka usein aikuiset kuitenkaan pelaavat tai leikkivät? Ajatus saattaa tuntua jopa lapselliselta, mutta ilo antaa ihmiselle uskomattoman määrän energiaa.

Mieti, mistä sinä saat hauskaa? Pidä hauskaa tanssiharrastuksen, ystäviesi, juhlien tai uuden harrastuksen parissa. Jos saat aidon hymyn huulillesi päivittäin, huomaat varmasti pian kuinka paljon virkeämpi ja onnellisempi olet.


Lue myös: Suorista ryhtisi ja halaa - keinot, joilla mieliala kohoaa hetkessä

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat