Kymmenet tuhannet suomalaiset viettävät tänään hiljaista hetkeä "kuolevan Isänmaan puolesta"

11.09.2015 09:45 - Reetta Haverinen

Hallituksen leikkauksehdotukset eivät näyttäneet miellyttävän kaikkia.

Suomen hallituksen vastikään julkistama leikkauslista on aiheuttanut viime päivinä maassamme kiivasta keskustelua. Leikkaustoimillaan hallitus pyrkii korjaamaan suomalaisten yritysten kilpailukykyä ja julkisen talouden kestävyysvajetta.

Hallituksen toimet tulisivat rokottamaan monien palkansaajien taloutta, sillä hallitus on esittänyt esimerkiksi ylityökorvausten puolittamista ja sunnuntaikorvausten pienentämistä 75 prosenttiin.

Hiljainen hetki "kuolevalle Suomelle"

Suomalaiset eivät ole nielleet hallituksen ehdotuksia helposti. Varsinkin Facebookissa alkoi kuohua, kun hallitus julkaisi listan uusista leikkauskohteistaan. Monet sosiaalisen median käyttäjät ovatkin päättäneet ilmaista mielipiteensä hallituksen toimista ja hiljentyä tänään 11. syyskuuta minuutin ajaksi "kuolevan Isänmaanpuolesta".

Facebookissa alulle laitettuun mielenilmaukseen on lähtenyt mukaan jo 46 000 suomalaista. Hiljainen hetki kuolevalle Isänmaallemme -tapahtumasivulla kirjoitetaan seuraavasti:

"Jokainen maalaisjärjellä varustettu henkilö ymmärtää, että loppu on lähellä...Tässä on turha edes eritellä, minkä takia loppu on lähellä, kyllä te sen tiedätte. Sanotaan nyt silti muutama avainsana. EU, hallitus ,Venäjä, työttömyys, leikkaukset, yt-neuvottelut yms. Tämän tapahtuman tarkoituksena on mietiskellä edes tuo yksi minuutti: miksi tähän on tultu? Mitä pitäisi tehdä? Mitä itse haluat Suomelta? Mitä isovanhempanne olisi tästä nykytilanteesta mieltä? Hiljenny ja mieti asiaa yhden minuutin ajan. Se ei ole paljon, olit sitten töissä tai vapaalla. Kiitos. Saa jakaa .Ei rasistisia tai muita ihmisiä loukkaavia kommentteja. Jokainen kommentoija saa itse kantaa vastuun kommenteistaan. Kiitos. "

Jos siis jotkut työkavereistasi laittavat suunsa suppuun tänään kello kolmen aikaan, tiedät, mistä on kyse. Pääset tapahtuman Facebook-sivulle tästä.


Lue myös: Somalinuorukainen yllätti kodittoman Helsingissä - Facebook-päivitys leviää vauhdilla

Kilpailut

Uusimmat