Kuva: Fotolia

7 kuumottavinta asiaa nykyteknologiasta - nyt ne foliohatut esiin!

01.11.2015 19:15 - Mika Parikka

Scifi-elokuvissa taitaa sittenkin olla ainakin pieni totuuden jyvä. Maailmassa on jo nyt toinen toistaan älyttömämpiä keksintöjä, jotka saattavat kääntyä meitä ihmisiä vastaan. Ainakin villeissä mielikuvissa.

Teknologia kehittyy huimaa vauhtia, emmekä pysty mitenkään pysymään sen perässä. Nykyteknologia mahdollistaa jo erittäin scifi-elokuvamaisia keksintöjä, jotka saattavat Metron mukaan koitua vielä tuhoksemme. Pienellä värikynällä tietenkin.

Tässä on 7 kuumottavinta keksintöä, jotka ovat jo olemassa, tai aivan lähitulevaisuutta:

1. Seksirobotit. Keksintö kuulostaa hienolta. Kohta lihalliset himot voidaan poistaa robotin avulla. Seksirobottien idea on siinä, että ne oppivat tietämään, mistä ihminen tykkää. Ne siis oppivat lukemaan ihmistä ihmisen tavoin. Kuka tietää mihin ne sen jälkeen kykenevät?

2. Robotit tekevät työmme. Robotit ovat jo nyt korvanneet ihmisen todella monissa ammateissa. Oxfrordin yliopiston teettämän tutkimuksen mukaan vuonna 2035 robotit ovan korvanneet jo 35% kaikista ammateista. 

3. Itsestään ajavat autot. Kuskittomia autoja on jo nyt olemassa, mutta ne eivät vielä ole aivan arkipäivää. On hieno idea, että omaa autoa ei tarvitse ajaa, ja se vie sinut kotoa töihin, mutta kun ajattelee tarkemmin, se on todella pelottava ajatus. Entä sitten, kun auto sekoaa? Tai sitten, kun autolle tulee oma tahto ja se tahtoo tuhota sinut. Okei, lähti ehkä vähän sivuraiteille, mutta pointti tuli varmasti selväksi.

4. 3D-printterit. 3D-printtereillä on saatu aivan uskomattomia asioita aikaan, esimerkiksi toimiva tekosydän. Siitä huolimatta, että printterit tulevat varmaankin mullistamaan seksivälineteollisuuden, on tälläkin kolikolla kääntöpuoli. 3D-printtereillä pystyy luomaan oikeita aseita, jotka eivät kaiken kukkuraksi näy edes metallinpaljastimessa. Joku on jo tehnyt niin. 

5. Rikoksia ehkäisevät valvontakamerat. Valvontakameroita on jo nyt kaikkialla. Moni peräänkuuluttaakin yksityisyyden perään jatkuvasti, sillä kaupungissa on miltei mahdotonta kävellä ilman, että jokin kamera tallentaa liikkeesi jatkuvasti. Meillä Suomessa tilanne ei ole edes niin pitkälle vietyä, kuin vaikkapa Lontoossa. Valvontakameroiden idea on tietenkin suojella. Jos rikos tapahtuu, niillä voidaan todentaa kuka rikoksen teki. Cardiffin yliopistossa on kehitetty valvontakameroita, jotka nappaavat rikolliset ennen kuin mitään on edes tapahtunut. Kamerat pystyvät havaitsemaan epäilyttävän liikehdinnän. Ne ovat jo käytössä Isossa-Britanniassa. Mikähän mahtaa olla näiden kameroiden virhemarginaali?

6. Mainos, joka menee suoraan tajuntaasi. Saksassa kehitettiin vuonna 2013 manioskampanja junissa. Mainos lähetettiin korkeilla taajuuksilla junan ikkunoihin. Ainoastaan ihmiset, joiden päät lepäsivät ikkunaa vasten pystyivät kuulla mainoksen. Jopa mainokset voivat olla pelottavia nykyään.

7. On olemassa robotti, joka osaa ennustaa tulevaisuuteen. Kuulostaa utopistiselta, mutta siinäkin on totuuden hiven. Nautilus on super-robotti, johon on syötetty tietoja vuodesta 1945 tähän päivään. Sen tarkoitus on ennustaa ja arvioida Yhdysvaltain hallitukselle tulevia tapahtumia. Massina oli yllättävän tarkka ennustaessaan Osama Bin Ladenin sijaintia Pohjois-Pakistanista. 


Lue myös: Henkilöllisyys todistetaan tulevaisuudessa silmillä? Google kehittää nerokasta keinoa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat