Kuva: Fotolia

"Joululaatikot räjähtivät uuniin!"- lue tositarinat katastrofaalisista perhejuhlista

06.11.2015 21:15 - Reetta Haverinen

Nämä tositarinat todistavat, että juhlat eivät aina suju suunnitelmien mukaan.

Kun suku kokoontuu yhteen, voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Yleensä katastrofaalinen tapahtumasarja lähtee liikkeelle, kun joku vieraista innostuu nauttimaan liikaa alkoholia tai joku juhlien ohjelmanumeroista ei sujukaan suunnitellulla tavalla. Joskus juhlat voivat saada yllättävän käänteen myös huonokuuloisen isoäidin tai ylisosiaalisen sukulaistädin ansiosta.

Vaikka joskus mönkään menneistä perhejuhlista saatetaan kohista vielä vuosia jälkikäteen, ovat monet sattumuksista onneksi sellaisia, että niille voi nauraa - ainakin muutaman vuoden päästä! Alle listasimme muutamia tositarinoita, jotka ovat oivia esimerkkejä juhlista, joista puhutaan vielä pitkään: 


”Silloinen avopuolisoni joi itsensä hirveään humalaan äitini 50-vuotisjuhlissa. Jossain vaiheessa juhlia äitini tuli luokseni ja sanoi hampaitaan kiristellen: ” Mene nyt hyvänen aika hakemaan hänet pois tuolta!” Kävi ilmi, että kumppanini oli jo jonkin aikaa selittänyt kauhistuneille juhlavieraille kakka-juttuja…”

”Isoäitini tuli rippijuhliini tukevassa humalassa ja jossain vaiheessa juhlia hän alkoi avautua rankoista elämänkokemuksistaan vieraille.”

”Rippijuhlissani mummoni alkoi lääppiä miespuolista ystävääni. Heti tilanteen tullen lakananvalkeaksi kalvennut ystäväni liukeni paikalta niin pian kuin mahdollista.”

”Olin ystäväni häissä kaasona ja sulhasen isä, jolla on alkoholiongelma, alkoi hieman alkoholia nautittuaan lääppiä meitä kaasoja. Loppuillasta isän jutut muuttuivat varsin rivoiksi.”

”Meillä oli rapujuhlat ja äitini oli saanut tehtyä varsin köyhäksi jääneestä syksyn sienisaalistaan juhliin alkukeiton. Juhlat alkoivat ja äitini lähestyi höyryävän keittokulhon kanssa juhlapöytää. Kulho kuitenkin lipesi hänen käsistään ja sienikeitto kaatui maahan. Se siitä alkukeitosta.”

”Jouluaatto oli seuraavana päivänä ja äitini laittoi joululaatikot uuniin edellisenä iltana siksi aikaa, kun lähdimme käymään mummolassa. Kun tulimme kotiin, laatikot olivat kirjaimellisesti räjähtäneet uuniin. Aatonaattoilta vietettiinkin sitten uunia pesten ja uusia laatikoita tehden!”

”Olimme äitini veljen häissä ja todetessani vihkitilaisuuden jälkeen huonokuuloiselle mummolleni, että olipa kaunis vihkitilaisuus, vastasi mummoni varsin kovaan ääneen: ” Ei tule kestämään!” Kyllä minua nolotti!"


Lue myös: Voicen lukijat paljastivat kauheimmat koululiikuntamuistonsa: "Jouduin juoksemaan kuumeessa"


Kilpailut

Uusimmat