Kuva: Fotolia

Sosiaalinen media täyttyi suruviesteistä Pariisille

14.11.2015 09:22 - Tiina Svensk

Suomalaismedioista muun muassa Iltalehti seuraa tilannetta Ranskassa.

Ainakin 120 ihmistä on kuollut Pariisissa lauantain vastaisena yönä tapahtuneiden terroristi-iskujen seurauksena. Uhrien tarkkaa määrää ei ole vielä tiedossa, mutta ainakin 200 tiedetään loukkaantuneen. Vakavasti loukkaantuneiden määrän tiedetään tällä hetkellä olevan 80, kertoo brittiläismedia BBC.

Koko maailman katseet ovat kääntyneet Pariisin tapahtumiin, eivätkä ihmiset ole aikailleet osoittaa myötätuntoaan kuuden erillisen terroristi-iskun uhreille ja uhrien läheisille.

Tilannetta seurataan jatkuvasti

Suomalaismedioista Iltalehti seuraa tilannetta jatkuvasti ja päivittää tuoreimpia tietoja sivulleen. Live-seuranta löytyy Iltalehden sivuilta täältä.

Newsweek uutisoi Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman antaneen tukensa Pariisille lehdistötilaisuudessa todeten, että iskut ovat hyökkäys koko maailman ihmisyyttä ja arvoja vastaan. Myös suomalaispoliitikot ovat esittäneet osanottonsa julkisesti sosiaalisessa mediassa:


Koko maailma suree tapahtumia

Ihmiset ympäri maailmaa ovat ilmaisseet järkytyksensä ja osanottonsa sosiaalisessa mediassa, ja tunnisteella #prayforparis. Useat suomalaiset ovat myös ilmaisseet järkytyksensä herättyään uutisiin lauantaiaamuna:




Lähteet: Iltalehti,  Newsweek, BBC


Kilpailut

Uusimmat