Kuva: Fotolia

Tulipalossa loukkaantunut palomies sai uudet kasvot kasvojensiirron ansiosta - katso video

16.11.2015 22:45 - Senja Rapila

Jokainen päivä voi olla viimeisesi. Tämä lausahdus sai konkreettisen merkityksen, kun 27-vuotias palomies menetti kasvonsa kokonaan työtehtävässä. 

Palomies Pat Hardison oli vain 27-vuotias, kun hän menetti kasvonsa tulipalossa. Oli lähellä, ettei mies menettänyt samalla henkeään.

- Lähdin kotoani pois tavallisena isänä, menin töihin ja kaikki oli hyvin - näin ainakin ajattelin. Kaikki tämä muuttui noin vain - vieläpä todella radikaalisti, 41-vuotias Hardison kertoi Nightlinelle.

- Kuten kaikissa muissakin tulipaloissa, etsimme rakennukseen sisään etsimään naista. Seuraava muistikuvani on, että suojamaskini suli kasvoihini kiinni. Vesiletkuni oli jo sulanut kokonaan. 

Hardisonin kasvot tuhoutuivat tulipalossa kokonaan. 

Toisen suru, toisen onni

Miehen onneksi toisen perheen suru toi hänelle sen, mitä hän tarvisti. 14 vuotta myöhemmin BMX-pyöräilijä Dave Rodebaugh, 26, joutui pyöräilyonnettomuuteen ilman pyöräilykypärää, ja todettiin aivokuolleeksi sairaalassa myöhemmin. Mies oli vain 26-vuotias.

Kun Rodebaughin äitiä lähestyttiin elinluovutuksen vuoksi, nainen tiesi välittömästi vastauksen. David olisi tehnyt kaikkensa auttaakseen muita. 

Rodebaughin äiti kertoi, että hänelle oli aikoinaan sanottu ettei hän voisi koskaan saada lapsia. Kun hän sai Davidin, hänestä tuntui että lapsi oli ihme, ja että hän tulisi jatkamaan tätä ihmeiden tekemistä omassa elämässään. 

Hardisonin ja Rodebaughin kasvojen muoto oli riippuvainen vain yhdestä tai kahdesta millimetristä, suurempi ero olisi tehnyt kasvojensiirrosta mahdotonta.

- Tämä on se hetki jota olen odottanut vuodesta 2001. Olen rukoillut jumalaa, ja tämä on vihdoin se päivä, Hardison iloitsi kyynelehtien.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.


Lue myös: Minun tarinani: Kun näin pyörätuolin, ymmärsin, kuinka pahasti minulle oli käynyt

Lähde: ABC News


Kilpailut

Uusimmat