Kuva: Fotolia

Uusi sovellus auttaa esiintymispelosta kärsiviä - katso miten

02.03.2016 17:45 - Iiro Myllymäki

Enää puheenpitämistä ei tarvitse harjoitella yksin, vaan voit teknologian turvin siirtää itsesi suoraan pelkäämääsi tilanteeseen.

Hikoilevat kämmenet, tykyttävä pulssi ja pakokauhunomaiset tunteet ovat tuttuja monelle, jotka ovat pitäneet puheita julkisesti. On hyvin epätodennäköistä, että nykymaailmassa kukaan pääsisi opiskeluistaan ja työelämästään läpi joutumatta esitelmöimään muiden edessä.

Esiintymisjännitystä lievittämään on nyt kehitetty VirtualSpeech-sovellus, joka hyödyntää virtuaalitodellisuutta antaakseen puheenpitäjälle uudenlaisen harjoitteluympäristön.

Sovellusta käyttäessään puhuja pääsee simuloimaan puheenpitämistä monenlaisen virtuaalisen yleisön edessä. Valittavissa on muun muassa monen sadan häävieraan ja muutaman työkokoukseen osallistujan joukko, joka ”kuuntelee” puhetta autenttisen näköisessä ympäristössä. Käyttäjä voi jopa ladata virtuaaliympäristöön esitystään tukevia materiaaleja kuten dioja ja kuvia.

VirtualSpeech on toistaiseksi saatavilla vain Android-käyttöjärjestelmän laitteille, mutta Applen iOS-versio on aivan kulman takana. Sovellus vaatii toimiakseen erityiset lasit, jotka muuttavat kännykän, tabletin tai tietokoneen näytön kuvat kolmiulotteisiksi. Googlen kehittelemät Cardboard-lasit maksavat vain vähän yli 12 euroa, mutta mukavamman käyttökokemuksen sovellus lupaa kalliimmilla yli sata euroa maksavilla Samsung Gear VR -laseilla.

Katso havainnollistava video alta:

Lue myös: Esiintymisjännityksen selättävä keino selvitettiin - hyödynnä sinäkin

Lähteet: Huffington Post, VirtualSpeech

Kilpailut

Uusimmat