Kuva: Fotolia

Miksi Bermudan kolmiolla katoaa laivoja ja lentokoneita? Tutkijat uskovat ratkaisseensa mysteerin

15.03.2016 14:45 - Senni Loikala

Legendan mukaan laivoja ja lentokoneita katoaisi erityisen paljon kolmionmuotoisella alueella Floridan eteläkärjessä. Norjalaiset tutkijat pitävät meren "kaasuräjähdyksiä" mahdollisena syynä.

Bermudan kolmiolla tarkoitetaan Puerto Ricon ja Bermudan rajaamaa kolmionmuotoista aluetta Floridan eteläkärjessä. Legendan mukaan alueella tapahtuu erityisen paljon laivojen ja lentokoneiden katoamisia.

Syy väitetyille katoamisille on kuitenkin ollut mystinen. Alueella tiedetään esiintyvän trooppisia hirmumyrskyjä. Lisäksi siellä kulkee voimakas Golfvirta, ja alueella on sekä matalaa että syvää merta.

Brittien Metro-lehden mukaan tiedemiehet pitävät nyt mahdollisena, että he pystyisivät selvittämään pian Bermudan kolmion mysteerin. 

Legendan mukaan Bermudan kolmion alueella katoaa tavallista enemmän laivoja ja lentokoneita. (kuva: AOP)

Norjan arktisen yliopiston tutkijoiden kerrotaan selvittävän, voisiko meren uumenissa oleva metaani lisätä onnettomuuksien todennäköisyyttä Bermudan kolmion alueella. Metaania nimittäin vapautuu välillä, ja joskus purkautuva kaasu voi räjäyttää kraaterin merenpohjaan. 

- On olemassa teoria, että Bermudan kolmio olisi seurausta kaasuhydraattien reaktioista. Ne alkavat aktiivisesti hajottaa metaanijäätä kaasuksi. Se tapahtuu lumivyöryn tavoin, kuin ydinreaktio, tuottaen valtavia määriä kaasua, tutkija Igor Yelstov on kuvaillut medialle jo aiemmin.

- Se saa meren kuumenemaan ja laivat uppoavat noilla alueilla valtavien kaasumäärien ympäröimänä.

Tutkimus käynnistyi, kun Barentsinmeren pohjasta löytyi metaanin vapautumisesta syntyneitä kraatereita. Tietojen mukaan tutkijat paljastavat ensi kuussa, voisivatko metaaniräjähdykset upottaa laivoja Bermudan kolmion alueella.

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös: Menetät silmäsi, jos kutsut Bloody Marya peilin edessä - 3 karmivaa urbaanilegendaa

Kilpailut

Uusimmat