Kuva: Fotolia

Suomalaispoliisi muistuttaa: "Hillitse himosi myös netissä"

18.04.2016 10:33 - Reija Saarinen

Aikuisia huijataan internetissä poliisin mukaan koko ajan.

Usein lapsia varoitellaan internetin vaaroista, mutta todellisuudessa myös aikuiset kaipaavat muistutuksia. Poliisin mukaan aikuisia huijataan netissä koko ajan ja yhä useammin syynä on internetiin ladattu arkaluontoinen materiaali.

"Kaikki on saanut alkunsa netin seuranhakupalstalta tai Facebookin viattomasta kaveripyynnöstä, jossa kohdalle sattuu kuin ihmeen kaupalla se niin sanottu täydellinen kumppani. Uusi tuttavuus vaikuttaa niin täydelliseltä, että on lähes lottovoitto kun hän pyytää yksityiskeskusteluun esim. Skype - palveluun. Homma etenee ja seksuaalissävytteinen suhde kehittyy nopeasti siihen pisteeseen, että uusi kumppani näyttää ja myös haluaa nähdä kaiken."

Kun kuvat sitten on vaihdettu, alkaa kiristys.

"Niinpä moni ihan tavallinen suomalaismies riisuu housunsa ja esittelee sukukalleutensa ihanille naisille. Loppu onkin sitten poliisiasiaa, sillä tämän jälkeen täydellinen kumppani ilmoittaa tallentaneensa kuvan tai videon ja uhkaa julkaista sen netissä, jos lähettäjä ei maksa hänelle tiettyä summaa. Samalla selviää, että alusta saakka koko juttu onkin ollut hyvin punottu juoni ja täyttä huijausta, jonka tarkoituksena on vain kiristää rahaa huijauksen kohteelta. "

Koko päivityksen voit lukea täältä.

Lue myös: Poliisi paljasti herkän puolensa kolaripaikalla - kuva leviää netissä

Kilpailut

Uusimmat