Kuva: SplashNews

Amerikkalainen isä sai uudet kasvot vakavan onnettomuuden jälkeen: "Olen onnellisempi kuin koskaan"

20.04.2016 19:15 - Joose Koskiranta

15 vuotta sitten Mitch Hunterin elämä muuttui. Auto-onnettomuuden takia hänen kasvonsa epämuodostuivat täysin. Kasvojensiirto avulla hän nyt saanut uudet kasvot.

Mitch Hunter oli vain 21-vuotias (ylin kuva) hänen joutuessaan vakavaan auto-onnettomuuteen. Auto, minkä kyydissä hän oli, törmäsi päin sähkötolppaa ja aiheutti miehenalulle yli 10 000 voltin sähköiskun.

Hänellä ei ole minkäänlaista muistikuvaa turmasta.

- Ihmiset kertovat olleeni onnekas, koska se aiheutti varmasti äärettömän paljon kipua, hän kertoo.

Autossa oli Hunterin lisäksi kaksi ihmistä, hänen hyvä ystävänsä ja ystävän tyttöystävä. Kohtalokas sähköisku sai alkunsa Hunterin työntäessä tyttöystävää turvaan kaatuneen sähköjohdon alta. 10 000 volttia virtasi viiden minuutin ajan pitkin hänen vartaloaan. Suuri osa sähköstä päätyi hänen kasvoihinsa.

"Ihmiset eivät lakkaa tuijottamasta"

Onnettomuuden jälkeen lääkärit suorittivat Hunterille kaikkia saatavissa olleita ihonsiirtotoimenpiteitä. Se ei kuitenkaan riittänyt Hunterille. Miehen tyttöystävä Katarina tuli raskaaksi, ja tuleva isä halusi näyttää erilaiselta lapsiensa edessä.

- Kuvitelkaa kävelevänne sisään täyteen huoneeseen ja kaatuvanne. Ihmiset kääntyvät katsomaan. Siltä minusta tuntui koko ajan kasvojeni takia. Ihmiset eivät lakkaa tuijottamasta, Hunter kuvaili kasvojaan. 

Jotain oli tehtävä.

Mitch Hunter ennen (oik.) ja jälkeen (vas.) kasvojensiirto-operaatiota. (kuva: SplashNews)

Kolmas kasvojensiirto Yhdysvalloissa

Hunter päätti yrittää saada kasvojensiirron. Ennen Hunterin tapausta vain kaksi onnistunutta kasvojensiirtoa oli suoritettu Yhdysvalloissa ja kymmenen maailmanlaajuisesti. Operaatiossa oli siis paljon vaaroja ja riskejä. 

Lukemattomien testien ja tarkastusten jälkeen bostonilainen Brighamin sairaala lupautui suorittamaan kasvojensiirron.

Viisi vuotta sitten 30 lääkäriä suoritti yli 14 tuntia kestäneen operaation. Hunterin nenä, silmäluomet, huulet, kasvojen lihakset sekä hermot korvattiin uusilla. Lisäksi kaksi suurinta valtimoa yhdistettiin uusiin kasvoihin niin, että sydän pystyi pumppaamaan verta kasvoihin.

Kasvojen turvotus hävisi vasta viisi kuukautta leikkauksen jälkeen. Muutos oli valtava. Hunter oli saanut kasvonsa takaisin.

Pitkä matka onnellisella lopulla

Nyt, viisi vuotta myöhemmin harva uskoisi, minkälaisen helvetin kolmen lapsen isä on käynyt läpi. Ainoastaan hänen silmänsä muistuttavat häntä takavuosien kauheasta onnettomuudesta. Niidenkin kanssa lääkärit tekevät vielä työtä.

Vaikka hänen kasvonsa eivät tule hänen itsensä mielestä ikinä olemaan täydelliset, on Hunter onnellisempi kuin koskaan ennen.

- On paljon helpompaa kulkea julkisilla paikoilla. Lisäksi kasvojeni tuntoaisti on palautunut. Tuulenvire, kutina, pusu poskelle - tunnen kaiken. Vaikka tämä on ollut pitkä ja raskas matka, on kaikki ollut sen arvoista. Olen oppinut kaiken tämän aikana, että elämää pitää elää täysillä. Pitää kertoa rakkaille ihmisille rakastavansa heitä, sillä koskaan ei tiedä, mitä huomenna tulee tapahtumaan.

Alla olevan kuvan Hunter latasi Facebookiin torstaina 14.4.2016. Valtava ero, eikö vain?

Lue myös: Brittinainen kuuli olevansa "liian lihava bikineihin" - vastasi suorasanaisesti

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat