Kuva: AllOverPress

Ikea alkaa myydä käytettyjä huonekaluja

06.05.2016 11:47 - Joose Koskiranta

Ikea testaa touko-kesäkuussa uutta kierrätyspalvelua, jonne asiakas voi tuoda käytetyt Ikea-huonekalut hyvitystä vastaan.

Kierrätyspalvelu on osa Ikea Suomen kestävän kehityksen strategiaa. Ikean tavoitteena on tehdä käytettyjen tuotteidensa kierrättämisestä helpompaa.

Ikea kokeilee käytettyjen huonekalujen jälkimarkkinointia ja jälleenmyymistä omissa tavarataloissa.

- Haluamme Ikea-kiertopalvelun avulla antaa käyttökelpoisille huonekaluille uuden elämän. Tiedämme, että käytetyille Ikea-huonekaluille on kysyntää Suomessa. Kiertopalvelun avulla voimme tarjota kanavan kierrätyshuonekalujen myymiselle ja ostamiselle, kertoo Ikea Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto tiedotteessa.

Samanlaista kiertopalvelua on ehditty testata jo muutamassa muussa Euroopan maassa.

- Ikea-tuotesuunnittelussa lähdetään siitä, että tuotteiden tulee kestää normaalikäytössä mahdollisimman pitkään, ja että ne ovat mahdollisimman helposti kierrätettävissä tai hyödynnettävissä uudelleen toisessa muodossa, Suvanto sanoo.

Kiertopalvelua voi hyödyntää Suomen Ikea-tavarataloissa kesäkuun loppuun asti. Palvelusta saatuja kokemuksia ja tietoja Ikea aikoo hyödyntää tulevaisuuden kierrätysprojektien suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Kierrätyspalveluun voi tuoda ehjät ja myyntikelpoiset Ikea-ruokapöydät, -tuolit sekä -lipastot. Ruokapöydästä saa 15 euron, lipastosta 10 euron ja tuolista 5 euron arvoisen hyvityskupongin. Suoraan rahaa kuluttajille ei siis tuotteista tarjota. Kierrätyshuonekalut tulevat myyntiin Kodista kotiin -nimiselle myyntialueelle Ikea-tavaratalojen Löytöpisteisiin.

Lue myös: Trendikäs betoni villitsee - 3 helppoa tee se itse -ohjetta kodin hittisisustukseen

Lähde: IKEA

Lue lisää aiheesta ikea

Ikea vetää takaisin laturin - palovamma- ja sähköiskuvaara Ikean räikeä irvailu luksusmuotitalolle aiheuttaa hilpeyttä somessa Äiti ei suostunut hyväksymään lapsensa mielenterveysongelmia: "Hän puhui vain demoneista ja huomionhausta" Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat