Kuva: Fotolia

Ruskea kuvastaa perhettä, vihreä rakkautta - katso, mitä unesi värit viestittävät

19.07.2016 20:15 - Tiina Svensk

Unien värimaailma voi kertoa paljon ajatuksistasi, elämäntilanteestasi ja suhtautumisestasi arkeen.

Jos uskot, että unissa tapahtuvat asiat tai näkyvät esineet ovat tärkeitä viestejä alitajunnaltamme, kannattaa huomiota kiinnittää muihinkin unien viesteihin. Unien värimaailma on nimittäin tärkeä elementti, joka vaikuttaa esimerkiksi unen yleiseen tunnelmaan.

Mindbodygreen -sivustolla kerrottiin, mitä unessa esiintyvät värit saattavat viestiä:

Sininen

Sinisävyiset unet edustavat totuutta, viisautta, lojaaliutta ja avoimuutta. Jos sukellat öisin siniseen unimaailmaan, on mielesi rauhallinen ja olosi tyyni. Siniset unet ovat myös merkki positiivisesta suhtautumisestasi tulevaisuuteen.

Ruskea

Ruskeat unet edustavat uneksijan käytännöllisyyttä ja fyysisyyttä. Ne voivat olla myös merkki konservatiivisuudesta. Rusehtavan sävyiset unet saattavat olla myös muistutus siitä, että sinun kannattaisi palata juurillesi.

Jos naiset uneksivat ruskean sävyisisiä unia, voi merkin lukea myös perheen symboliksi: oletko valmis perustamaan perheen?

Musta

Musta symboloi tietämätöntä, alitajuntaa, vaaraa, mysteeriä, surua, torjuntaa tai jopa vihaa. Mustuus unissa pyytää sinua sukeltamaan syvemmälle alitajuntaan, jotta ymmärrät itseäsi paremmin.

Musta voi myös edustaa rakkauden tai tuen puuttumista elämässäsi. Toisaalta mustissa unissa on myös mahdollisuus: tummasävyiset, iloiset unet saattavat kieliä sinun syvempien, vahvojen piirteiden pintaan nousemisesta.

Fuksia

Näetkö unissasi fuksiaa? Silloin olet valmis päästämään irti vanhoista ajatuksista ja opeista, joita et enää noudata. Samalla se muistuttaa, että olet valmis vastaanottamaan uusia muutoksia. Fuksia yhdistetään myös tunteiden tasapainoon.

Harmaa

Harmaa väri edustaa pelkoa, kauhua, epäterveyttä ja hämmennystä. Tunnetko olevasi väsynyt arkeesi?

Onneksi harmaansävyissä on myös jotain positiivista: väri edustaa yksilöllisyyttä ja käännepistettä elämässäsi.

Vihreä

Vihreänsävyiset unet kertovat positiivisesta muutoksesta, terveydestä, kasvusta, hedelmällisyydestä, toivosta, elinvoimasta ja rauhasta. Lisäksi väri voi olla myös kannustava merkki, joka kehottaa toteuttamaan jotain, mitä olet suunnitellutkin.

Toisaalta saadat olla myös vihreä kateudesta: onko sinulla vaikeuksia tai haluatko tunnustusta jossain, mitä olet saavuttanut?

Pinkki

Pinkit unet edustavat rakkautta, iloa, suloisuutta, onnellisuutta ja kiltteyttä. Jos unesi on kuitenkin muuten ahdistava, ja näet paljon pinkkiä väriä, se kertoo lapsellisuudestasi tai heikkoudesta tietyllä elämän osa-alueella.

Punainen

Punainen kertoo voimasta, intohimosta, rohkeudesta ja aggressiosta. Värillä on syvä side tunteisiin sekä positiivisessa ja negatiivisessa mielessä - värin merkitys riippuu muista unen tapahtumista.

Joka tapauksessa uni on tärkeä merkki siitä, että sinun kannattaa pysähtyä ja ottaa hetki tunteillesi: käsittele aiheita, joita näet unessa, ennen kuin etenet minkään asian parissa.

Keltainen

Jos uni on miellyttävä, ja näet siinä paljon keltaisen sävyjä, edustaa väri energiaa, älykkyyttä, onnellisuutta ja harmoniaa. Jos unen tapahtumat taas saavat sinut rauhattomiksi, saattaa väri tarkoittaa petosta, pelkuruutta tai sairautta.

Pelkäätkö mahdollisesti päätöksentekoa tai toimintaa hereillä ollessasi? Miellytätkö toisia liikaa ja unohdatko itsesi täysin? Toisaalta keltainen on myös luovuuden väri, eli ehkä uusi idea on nousemassa hiljalleen pintaan.

Lue myös: Uneksitko seksistä tai hampaiden putoamisesta - lue, mitä yleisimmät unisymbolit tarkoittavat

Lähde: Mindbodygreen

Kilpailut

Uusimmat