Kuva: Fotolia

Syksyn tehodrinkit - katso 5 reseptiä

05.10.2016 17:00 - Rea Tallgren

Syksyn tehotuote inkivääri toimii sekä kuumissa juomissa että kylmissä drinkeissä. Lisäksi se ehkäisee flunssaa, joten se on syyskaudelle loistava tarjottava.

Itse tehty inkivääritee

Thaimaalaisessa hyvinvointikeskuksessa suositaan itse tehtyä inkivääriteetä, jonka hehkutetaan olevan todella herkullista. Työntekijän mukaan resepti on yksinkertainen.

4-6 ohutta siivua inkivääriä

1,5-2 dl kuumaa vettä

1/2 sitruunan mehut

1-2 tl hunajaa

Anna inkiväärisiivujen liota vedessä samalla, kun se lämpiää. Voimakkaamman maun saat varmistettua kuorimalla inkiväärin kokonaan tai tekemällä siivuista ohuita tikkuja. Noin kymmenen minuutin jälkeen siivilöi vesi niin, että kaikki sattumat jäävät siivilään. Purista sitten sitruunasta mehut juomaasi ja lisää hunajaa omien makumieltymystesi mukaan.

Jäinen inkivääridrinkki

Ystävien illanvietossa yllätyksenä voi tarjoilla raikkaan, mutta terveellisen drinkin.

2,5 cm pala inkivääriä

0,5 dl kivennäisvettä

sokeria

hunajaa

Lämmitä vettä, mutta älä anna sen kiehua. Leikkaa inkivääristä noin 2,5-senttinen pala ja kuori se. Pilko se pieniin, tulitikun kokoisiin paloihin. Anna palojen hautua lämpimässä vedessä kolmesta neljään minuuttiin. Siivilöi vesi, ja laita siivilöity inkiväärijuoma jääkaappiin 3-4 tunniksi. Lisää drinkkiin puoli desiä kivennäisvettä ja jäitä. Mausta sokerilla, hunajalla tai muulla makeutusaineella. Tarjoile kauniista, korkeasta lasista.

Moskovan muuli

Klassikkodrinkin valmistaminen on helppoa.

45 ml vodkaa

15 ml sitruunamehua

8 ml

siirappia

inkivääriolutta

Sekoita vodka, sitruunamehu ja siirappi keskenään. Lisää inkivääriolutta oman makusi mukaan. Alkuperäisen vaikutelman säilyttämiseksi tarjoile kuparimukista sitruunaviipaleen kera.

Omena-inkiväärimehu

Omena-inkiväärimehu on paitsi maukasta myös terveellistä. Sen valmistamiseen tarvitset joko tehosekoittimen tai sauvasekoittimen.

3 omenaa

1,5 cm pala inkivääriä

puolikas sitruuna

0,5 desiä vettä

Leikkaa omenat pieniksi paloiksi. Laita ne, kera kuoritun inkiväärinpalasen, tehosekoittimeen ja purista päälle sitruunamehua. Lisää 0,5 desiä vettä. Soseuta, kunnes seos on mahdollisimman juoksevaa. Kaada kuppiin tiiviin siivilän läpi ja painele, kunnes soseesta on puristettu kaikki irtoava neste. Tarjoile seuraavan kymmenen minuutin sisällä.

Shotti

Shotti sopii aamun herätysjuomaksi kahvin oheen tai ennen ja jälkeen ruokailun, koska se auttaa ruoansulatuksessa. Lisäksi päivittäin juotava inkiväärishotti ylläpitää vastustuskykyä. Toki sen voi tarjoilla myös bileillan aikana!

0,5 dl appelsiinimehua

1,5 cm pala inkivääriä

2 tl hunajaa

hyppysellinen maustekurkumajauhetta

Raasta inkivääri. Kaada kaikki ainekset isompaan kannuun ja sekoita. Annostele pieniin shottilaseihin.

Lähteet: About.com, Livestrong, Delish ja Foodvida

Lue myös: Pelastaa flunssalta, auttaa lihaskipuihin – 7 salaisuutta inkivääristä

Kilpailut

Uusimmat