Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Sun-Maid
Kuva: Fotolia
Syksyinen omenaherkku, joka onnistuu varmasti - katso helppo resepti
Jos perinteinen omenapiirakka alkaa kyllästyttää, kokeile vaihteeksi ihania uuniomenoita. Syksyn pimenevissä illoissa omenat maistuvat erityisen hyviltä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Uuniomenoiden tekeminen on helpompaa kuin arvaatkaan. Ne onnistuvat varmasti myös vähemmän keittiössä viihtyneeltä kotikokilta.
Koska uuniomenoiden valmistuksessa ei käytetä lainkaan taikinaa, työvaiheet ovat omenapiirakkaan verrattuna yksinkertaisempia ja niitä on vähemmän. Lisäksi ne ovat gluteenittomia.
Katso reseptivideo tästä:
Suussa sulavat uuniomenat
4 isoa omenaa
1 dl rusinoita
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1 rkl voita
½ dl fariinisokeria
2 rkl vaahterasiirappia
Tee näin:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa. Lisää fariinisokeri, pähkinät sekä rusinat ja sekoita.
- Leikkaa omenoista kannet irti (noin 2 cm), mutta älä heitä niitä pois.
- Koverra siemenkodat pois kuorimaveitsen kärjellä tai käytä apuna omenaporaa. Täytä omenat rusina-pähkinäseoksella.
- Nostele omenat uunipellille ja paina kansi päälle. Valuta omenoiden päälle vaahterasiirappia.
- Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneet omenat vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kilpailut
Uusimmat
Pörssisähkön hinta painuu tänään miinuksen puolelle
Finnairin lentoja perutaan työtaistelun mainingeissa - matkustajia pyydetään tarkistamaan yksi asia
Ylen uusi dokumenttisarja kertoo sateenkaarisenioreiden elämästä
Florence Pughin tyrmäävä jakkupukutyyli kääntää katseet - huomio kiinnittyy etenkin yksityiskohtiin
Serpentiini ei kuulu paperinkeräykseen, vaikka niin voisi luulla - tiedätkö, miten se tulisi kierrättää?
Näytä lisää