Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Sun-Maid
Syksyinen omenaherkku, joka onnistuu varmasti - katso helppo resepti
Uuniomenoiden tekeminen on helpompaa kuin arvaatkaan. Ne onnistuvat varmasti myös vähemmän keittiössä viihtyneeltä kotikokilta.
Koska uuniomenoiden valmistuksessa ei käytetä lainkaan taikinaa, työvaiheet ovat omenapiirakkaan verrattuna yksinkertaisempia ja niitä on vähemmän. Lisäksi ne ovat gluteenittomia.
Katso reseptivideo tästä:
Suussa sulavat uuniomenat
4 isoa omenaa
1 dl rusinoita
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1 rkl voita
½ dl fariinisokeria
2 rkl vaahterasiirappia
Tee näin:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa. Lisää fariinisokeri, pähkinät sekä rusinat ja sekoita.
- Leikkaa omenoista kannet irti (noin 2 cm), mutta älä heitä niitä pois.
- Koverra siemenkodat pois kuorimaveitsen kärjellä tai käytä apuna omenaporaa. Täytä omenat rusina-pähkinäseoksella.
- Nostele omenat uunipellille ja paina kansi päälle. Valuta omenoiden päälle vaahterasiirappia.
- Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneet omenat vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kilpailut
Uusimmat
Millaista on vuoden 2024 kenkämuoti? Katso viisi suosikkimallia
Omakotitalojen hinnat laskeneet tänä vuonna - rajuin lasku painottuu tietyille alueille
Miten paljon aurinkorasvaa pitäisi laittaa ja kuinka usein sitä tulisi lisätä?
Sami Uotila uskoo, ettei hänelle välttämättä tarjottaisi enää elokuvarooleja: "Hyväksyin sen"
Sukupuolivähemmistöjen syrjintä on vähenemässä - häirintä ja väkivalta silti yhä korkealla tasolla
Näytä lisää