Kuva: Fotolia / Senja Rapila

Miten saat alle 100 eurolla upean sisustuksen? Suomen kaunein koti -tähti neuvoo

14.11.2016 16:45 - Senni Loikala

Yksi Suomen suosituimmista sisustussuunnittelijoista neuvoo esimerkiksi kiinnittämään maalattuja oksia kattoon sekä tekemään itse taulun edullisesta, mutta kauniista kankaasta.

Milla Alftan on sisustussuunnitelija, joka on tullut suomalaisille tutuksi Suomen kaunein koti -ohjelman tuomarina. Aiemmin hänen töitään on esitetty esimerkiksi T.i.l.a.-sisustusohjelmassa. Syyskuussa Alftan julkaisi Sisustusmagiaa-esikoiskirjansa.

Voice.fi-sivusto kysyi Alftanilta, miten kodin sisustusta pystyy piristämään pikkurahalla. Katso alta sisustussuunnittelijan vinkit, miten saat kotiisi uuden ilmeen alle sadalla eurolla.

Hae materiaaleja luonnosta

Alftan kehottaa katselemaan luontoa sisustajan silmin. Suomen luonnosta löytyy valtavasti ilmaisia ja helposti muokattavia materiaaleja kodin sisustukseen.

- Voit kerätä esimerkiksi oksia, maalata ne haluamasi sävyisiksi ja laittaa ne kattauksen lomaan tai esimerkiksi kattoon roikkumaan, Alftan neuvoo.

Sisustussuunnittelija Milla Alftan julkaisi syksyllä Sisustusmagiaa-kirjan. (kuva: Senja Rapila)

- Itse tykkään keräillä kiviä reissuilta. Olen myös tehnyt muutamia tauluja kauneimmista kivistä. Kehyksiä saa ostettua myös edulliseen hintaan.

Maalaa vähintään yksi seinä

Jos päätät ryhtyä maalausprojektiin, pystyt saamaan näkyvän muutoksen kotisi ilmeeseen melko edullisesti.

- Maalilla saa paljon aikaiseksi, varsinkin, jos uskaltaa valita jonkin rohkeamman värin. Lopputulos on palkitseva, Alftan rohkaisee.

- Säästät myös rahaa, kun teet maalaustyön itse.

Hanki kasveja ja kukkia

- Viherkasvit ja kukat luovat paljon viihtyisyyttä kotiin. Jos niitä jaksaa kastella, ne voivat parhaassa tapauksessa säilyä vuosia, Alftan toteaa.

Tee taulu kankaasta

Ompelutaidosta on hyötyä, jos tahtoo sisustaa kotia edullisesti, sanoo Alftan. Omatekoiset tyynynpäälliset piristävät kodin ilmettä, mutta sisustussuunnittelija suosittelee myös tekemään itse tauluja.

- Ihania kankaita löytyy edullisesti. Voit pingottaa kehyksiin kankaan ja tehdä siitä taulun.

Lue myös: 15 tapaa piristää makuuhuoneen sisustusta

Lue myös: Uskalla värittää! Asiantuntija neuvoo, miten käytät värejä sisustuksessa

Lue myös: 3 sovellusta, joista intohimoinen sisustaja innostuu

Kilpailut

Uusimmat