Kuva: Fotolia

Lahjoita joulumieltä sitä tarvitseville - 5 tapaa, joilla voit auttaa

23.12.2016 11:15 - Senja Rapila

Aineellinen joulu ei ole välttämättä jokaiselle itsestäänselvä asia. Voit auttaa esimerkiksi lahjoittamalla aikaa tai vanhoja tavaroita.

Haluaisitko muistaa tänä jouluna myös niitä, jotka eivät välttämättä pääse perinteistä lahjajoulua viettämään? Jos vastasit kyllä, olemme listanneet juuri sinulle viisi erilaista tapaa, joilla voit auttaa.

1. Lahjoita vanhoja leluja

- Lasten vanhoja leluja voi tarjota esimerkiksi paikallisen Terveysaseman odotusaulaan.

- Voit viedä ilmoituksen paikallisen neuvolan seinälle, jossa kerrot luopuvasi vauvan/taaperon vanhoista leluista. Voit ilahduttaa tällä uutta äitiä, jolla ei välttämättä ole rahaa hankkia piltille leluja.

- Lasten lelut kelpaavat myös ensikoteihin ja seurakunnan diakoniatyöntekijälle, joka voi antaa lahjat eteenpäin vähävaraisille perheille.

- Voit lahjoittaa tavarat vastaanottokeskukseen turvapaikanhakijoille.

- Myös Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry  -yhdistykselle voi antaa tavaralahjoituksia.

Muun muassa Pelastetaan Koirat ottaa vastaan hyväkuntoisia leluja, jotka kelpaavat koirille leikkivälineiksi. Kurkkaa siis löytyykö teiltä ylimääräisiä koiralle sopivia leluja tai mieti, olisiko aika luopua perheen koiran muutamasta, ylimääräisestä kumilelusta.

2. Lahjoita vanhoja vaatteita

Vastaanottokeskukset, Vailla Vakinaista Asuntoa ry, ensikodit eri kaupungeissa, Punainen Risti, UFF, Fida lähetystorit, Pelastusarmeija: tässä on vain muutamia kohteita, joihin voit lahjoittaa siitejä ja puhtaita vaatteita, joille et enää löydä paikkaa omasta vaatekaapistasi.

3. Anna aikaa

Muun muassa HelsinkiMissio ja Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry tarvitsevat vapaaehtoistyöntekijöitä ja tukihenkilöitä. Voit auttaa muun muassa yksinhuoltajia, jotka kamppailevat ahdistavan arjen keskellä tai vanhuksia, jotka elävät täysin yksin.

4. Tee vapaaehtoistyötä

Voit tehdä vapaaehtoistyötä esimerkiksi löytöeläinkodissa tai paikallisessa järjestössä, joka auttaa kodittomia. Voit tutustua Suomen eri kaupungeissa tarjottaviin vapaaehtoistöihin täältä.

5. Lahjoita rahaa

Voit lahjoittaa rahaa haluamaasi kohteeseen, kuten Pelastakaa Lapset ry:lle, Pelastusarmeijalle, HelsinkiMissiolle, Punaiselle Ristille, Unicefille, WWF:lle... Lahjoituskohteita löytyy paljon, joten valitse vain mieluisin lahjoituskohde ja auta tänä jouluna edes muutamalla eurolla!

Kotimaanapu.fi -sivustolta löydät myös erilaisia lahjoituskohteita, joista voit päättää omasi. Voit tukea varatonta perhettä saamaan uuden pesukoneen tai auttaa masennuksesta kärsivää vanhempaa. Pääset tutustumaan kaikkiin lahjoituskohteisiin heidän verkkosivuiltaan, täältä.

Lue myös: Sisusta joulu kotiisi - 3 helppoa ideaa

Lue myös: 10 syytä, minkä takia kannattaa olla sinkku jouluna

Kilpailut

Uusimmat