Kuva: Fotolia

Hilseily loppuu, hiukset tuntuvat paksummilta - shampoosta luopumisella useita hyötyjä

21.07.2017 17:45 - Senja Rapila

Monet suosittelevat shampoon käytön lopettamista kokonaan. Kerrotaan, että hiuksista tulee välittömästi terveemmät ja paksummat.

Voit lukea Elite Daily -julkaisun perustelut shampoon hylkäämiseen alapuolelta.

1. Hiusten pH-tasapaino normalisoituu

Shampoo häiritsee huomattavasti hiusten omaa pH-arvoa, ja se vaikuttaa päänahkaan ja hiusta suojaavaan suomukerrokseen. Hiuspohjan ja hiusten pH-tasapainon ylläpitäminen on terveiden hiusten lähtökohta.

2. Hilseily jää historiaan

Jotkut ovat vaihtaneet shampoon kokonaan ruokasoodaan, joka auttaa pääsemään eroon hilseilystä. Hiukset saattavat ensialkuun tuntua kuivilta, mutta ajan kuluessa huomaat, että päänahka on mukautunut tapaan ja on terveempi.

3. Päänahka mukautuu

Jos sinulla on rasvaiset hiukset, ei kannata huolehtia shampoon poisjättämisestä. Shampoo voi oikeastaan olla syypää siihen, että hiuksesi ovat todella rasvaiset ja öljyiset. Shampoo nimittäin poistaa hiuksista luonnolliset öljyt, jonka vuoksi päänahka saattaa alkaa rasvoittumaan helpommin, taistellakseen kuivuutta vastaan.

4. Hiukset ovat vähemmän pörröiset

Shampoosta luopuminen voi myös tarkoittaa sitä, että hiusten sähköisyys ja pörröisyys ovat historiaa. Kun peset hiuksesi, peset samalla pois luonnolliset öljyt. Näin hiukset muuttuvat todella sähköisiksi ja pörröisiksi, kunnes ne jälleen saavat tarpeeksi öljyä pysyäkseen ruodussa.

5. Hiukset tuntuvat paksummilta

Monet naiset, jotka ovat lopettaneet shampoon käytön kokonaan, ovat huomanneet hiuksensa tuntuvan paksummilta. Esimerkiksi Elite Daily kertoo bloggaajasta, joka oli viisi viikkoa ilman shampoota ja hänen hiuksistaan tuli välittömästi paksummat ja laineikkaammat. Hän pesi hiuksensa pelkästään suihkussa vedellä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Kauniin pehmeät ja ilmavat hiukset yllättävällä niksillä - kokeile

Lue myös: Älä anna kuivashampoon vahingossa latistaa hiuksiasi - kampaaja neuvoo ratkaisun

Lue myös: Kuivashampoota voi käyttää myös muualla kuin hiuksissa - katso nokkelat vinkit

Kilpailut

Uusimmat