Kuva: Fotolia

Äiti suhtautui neuroottisesti lastensa sotkujen siivoamiseen - aviomiehen lause muutti kaiken

06.11.2017 18:30 - Iiro Myllymäki

Kyseinen äiti on nyt tajunnut omasta itsestään huolehtimisen tärkeyden.

Netissä on jaettu paljon erään äidin kertomusta lastensa sotkuisuudesta ja siitä, miten tämä äiti lopulta pääsi yli liiallisesta siivouksen tarpeestaan. Heidi Hamm on kirjailija ja kolmen lapsen äiti, joka rakastaa järjestystä ja puhdasta kotia. Siksi hän ihmetteleekin suuresti, miten lapset voivat elää tyytyväisesti epäjärjestyksen keskellä. Eräs Facebook-sivu on jakanut Hammin tarinan kuvan kera. Kuvassa nähdään Hammin lasten sotkuinen huone. Voit katsoa päivityksen alta tai tästä linkistä.

”Jos elinympäristöni on järjestyksessä, elämä on parempaa. Mutta lapset. Rakastan heitä niin paljon. He ovat upeita ihmisiä. Mutta he ovat sotkuisia eivätkä välitä siitä. En tajua sitä”, Hamm kirjoittaa päivityksessä.

Yksi tilanne muutti naisen suhtautumisen lastenhuoneen siisteyteen. Hän oli kontillaan huoneen lattialla järjestämässä lastensa Lego-palikoita värin mukaan. Hänen aviomiehensä tuli huoneen ovelle, ja aviomiehen kysymys oli käänteentekevä.

”’Miksi et vain sulje ovea?’ hän kysyi. Tuijotin häntä. Se taisi olla vihainenkin tuijotus. Olin odottanut, että hän tulisi myös lattialle järjestelemään Legoja. Sen sijaan hän antoi minulle nuo sanat. Ilmeisesti tarvitsinkin juuri ne sanat”, Hamm kirjoittaa.

Nämä sanat kuultuaan Hamm nousi ylös, poistui huoneesta ja sulki oven perässään. Nyt hän on oppinut ottamaan enemmän omaa aikaa perhekiireiden keskellä ja huolehtimaan jaksamisestaan entistä paremmin.

”Nyt lapset siivoavat leikkihuoneensa kerran viikossa. En minä, vaan he. 95 prosenttia ajasta se näyttää tältä. Ja se on okei”, nainen kirjoittaa viitaten jakamaansa kuvaan. Naisen päivitystä on jaettu satoja kertoja.

Lue myös: Vessanpytty, pyykkikori tai pyöräteline - lapset ovat jumittuneet mitä omituisimpiin paikkoihin

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat