Kuva: Shutterstock

Säästä hääjuhlien kuluissa helposti - asiat, joista voit luopua hyvillä mielin

29.05.2018 19:45 - Senja Rapila

Monesti hääjuhlia järjestäessä innostuu käyttämään rahaa asioihin, joita ei ehkä oikeasti tarvitsisi juhlissa.

Huffington Post -julkaisu on listannut asioita, joista voi säästää helposti hääjuhlia järjestäessä. Voit lukea asiat alapuolelta

1. Häämuistot

Jos yrität säästää hääkuluissa, ensimmäisenä kannattaa jättää pois häiden "lahjakassit" tai muut kotiinviemiset vieraille. Vieraat ovat tulleet nauttimaan teidän päivästänne, eivätkä he tarvitse illasta muistoksi suklaata tai koriste-esineitä.

2. Livemusiikki

Laadukas musiikki on usein hääparien toiveena, koska kaikki haluavat hyvän meiningin tanssilattialle. Jos kuitenkin suunnittelet livemusiikkia illan taustamusiikiksi, muista että sen voi korvata vaikka omalla soittolistalla. Vieraat tuskin pahastuvat siitä. Tästä on helppo säästää.

3. Jälkiruuat

Jos hääkakku on tarpeeksi suuri, voi muista jälkiruuista luopua hyvillä mielin. Usein häävieraat keskittyvätkin kakun leikkaamisen jälkeen rupatteluun, juomiseen ja tanssimiseen, joten jälkiruokapöytä saattaa jäädä vähemmälle huomiolle muun ruokailun jälkeen.

4. Paperikutsut

Paperikutsut ovat perinteinen tapa kutsua vieraat viettämään hääpäivää. Nykypäivänä tuskin kukaan pahastuu siitä, jos lähetät paperikutsujen sijaan kutsun sähköpostitse tai viestitse. Säästät samalla luontoakin.

5. Kuljetus

Jos kirkko ja hääpaikka ovat kaukana toisistaan, tai vaikka eivät olisikaan, usein hääparit hoitavat vieraille kuljetuksen. Tässä tapauksessa kannattaa miettiä, onko valmis säästämään kuljetusmaksuista. 

6. Juhlapaikan parantelu

Monet juhlapaikat tarjoavat pöydät, tuolit ja pöytäliinat. Joissain paikoissa saattaa myös olla tarjolla kalliimpi vaihtoehto, missä juhlapaikkaan tuodaan valmiiksi paremman näköiset kalusteet tai koristeita. 

Mieti, pärjäättekö pelkästään niillä "halvemman" näköisillä tuoleilla ja pöydillä. Illan riennoissa tuskin kukaan katselee pöytiä.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Häät suunnitteilla? Kysymykset, joihin pariskunnan tulisi vastata ennen avioliittoa

Lue myös: Pitäisikö polttarivieraiden päästä häihin? Morsian vastaa, miksi ei

Kilpailut

Uusimmat