Kuva: Shutterstock

Asiat, jotka menettävät rahallisen arvonsa heti ostamisen jälkeen - yllättääkö?

20.06.2018 21:15 - Katariina Auvinen

Niin auton kuin häämekonkin myyjiä voi odottaa ikävä yllätys.

Jos ostat kalliin tavaran, toivoisit mielelläsi ettei se menettäisi arvoaan nopeasti, mutta joidenkin kohdalla arvo laskee melkein siinä vaiheessa, kun astelet ulos kaupasta sen kanssa. Insider-julkaisu listasi tällaiset esineet, joista on turha haaveilla saavansa samankaltaista hintaa, millä sen olet ostanut. 

Auto 

Olet varmasti kuullutkin, että täysin uutta autoa on turha ostaa, koska se menettää arvoaan nopeasti. Useimmiten auton vaihdon ollessa ajankohtainen oma menopeli myydään alta pois. Monelle voi tulla yllätyksenä, kuinka vähän vain muutaman vuoden vanhasta autosta tullaan tarjoamaan. 

Julkaisun mukaan auton arvo laskee jo 11 prosenttia siinä vaiheessa, kun hurautat tielle uudella menopelilläsi. Noin viiden vuoden päästä autosi arvo on vain noin 37 prosenttia siitä, mitä alkujaan maksoit siitä. 

Puhelin

Puhelimissa arvo putoaa autoa nopeammin. Monesti vanhaa puhelinta ei edes myydä pois, mutta jos niin mielit, kannattaa miettiä useampaan otteeseen. Käytetty puhelin on menettänyt arvoaan Insider-julkaisun mukaan ensimmäisen vuoden aikana jopa 78 prosenttia. 

(kuva: Shutterstock )

Häämekko 

Nykyisin entistä useampi toivoisi oman häämekkonsa pääsevän kiertoon, joten myyminen on hyvä vaihtoehto. Uutena hääpuvun hinnat voivat kohota helposti tuhansiin euroihin, mutta vain yhden päivän käyttämisen jälkeen, niistä pyydetään kuitenkin noin puolet maksetusta hinnasta. 

Asiantuntijan mukaan alle kaksi vuotta vanha malli, joka on pesetetty ja hyvässä kunnossa, kannattaa myydä puolella hinnalla siitä, mitä ostaja on alkujaan maksanut. 

(kuva: Shutterstock )

Kirjat 

Jos ostat uuden kirjan ja toivot myyväsi sen, tuskin saat siitä täyttä hintaa enää takaisin. Monesti kirjat menettävät arvonsa jo ensimmäisen vuoden aikana. Julkaisun mukaan uusien kirjojen arvo putoaa noin 61 prosenttia kahdeksan kuukauden aikana. 

Timanttikorut

Vaikka naimisiin mennessä oma timanttisormus olisi maksanut tuhansia euroja, voi sitä myytäessä tulla yllätyksenä, että jälleenmyyntihinta on vain murto-osan alkuperäisestä. Insider-julkaisun mukaan esimerkiksi 5000 dollarilla ostetun timanttisormuksen jälleenmyyntiarvo on vain noin 1200 dollaria. 

Julkaisu muistuttaa, että korujen hintaan on lisätty muun muassa paikan, palkkojen ja työn hintaa. 

(kuva: Shutterstock)

Näiden kaikkien lisäksi julkaisu on listannut muun muassa elektoriikan, joka vanhenee jo vuodessa, joten jälleenmyyntiarvo laskee myös nopeasti. 

Lue myös: Petetty nainen myy häämekkoaan netissä - antaa ex-miehen kuulla kunniansa myynti-ilmoituksessa

Lähde: Insider 

Kilpailut

Uusimmat