Kuva: Shutterstock

Helpot niksit nopeuttavat kodin siivoamista – katso lista ja ota vinkit osaksi omaa arkeasi

30.07.2018 20:45 - Emmi Moilanen

Sitruunamehu on hyvä apu mikron puhdistuksessa ja ikkunalastan avulla pidät suihkun puhtaana vaivattomasti.

Siistissä kodissa on miellyttävä viettää vapaa-aikaa ja rentoutua arjen askareiden jälkeen. Asunnon siisteyden ylläpitäminen vaatii kuitenkin aikaa ja vaivaa. Pure Wow -sivusto kokosi yhteen helpot vinkit, joiden avulla säästät aikaa ja vaivaa kotia siivotessa.

Pidä järjestys yllä korien avulla

Hanki kotiisi muutamia katseen kestäviä ja muuhun sisustukseen sopivia koreja, joita voit asetella eri huoneisiin tarpeen mukaan. Koriin voit heittää kaiken sellaisen tarpeellisen tavaran, joilla ei kuitenkaan tunnu olevan omaa paikkaansa asunnossa. Yleisilme muuttuu heti siistimmäksi, kun saat lehdet, lelut ja pikkutavarat nopeasti pois silmistä.

Täytä tiskikone suunnitelmallisesti

Sijoita koneessa aterimet samaan paikkaan, josta niiden pois keräämien käy vaivattomasti ja nopeasti. Ota sama tekniikka käyttöön myös muiden astioiden sekä keittiövälineiden kohdalla ja säästä aikaa astianpesukoneen tyhjentämisessä.

Ota tiskikoneesta myös kaikki hyöty irti

Muista, että voit pestä astianpesukoneessa myös paljon muuta kuin pelkkiä astioita. Pure Wown artikkelissa vinkataan, että esimerkiksi muoviset hiusharjat, lemmikkien ruokakupit, kaikki muut paitsi puiset puutarhanhoitovälineet, lasten kylpylelut ja legot puhdistuvat kätevästi astianpesukoneessa.

Jätä mikro puhdistumaan itsekseen

Täytä mikrolämmitystä kestävä astia puolilleen vettä ja yhden sitruunan verran puristettua mehua. Lämmitä seosta kolmen minuutin ajan ja anna jäähtyä viisi minuuttia. Poista kulho mikrosta ja pyyhi lopuksi puhtaalla liinalla, jolloin ruuan jäämät irtoavat vaivattomasti.

Laita roskakoriin useampi roskapussi kerralla

Päällekkäin asetetut roskapussit takaavat sen, ettei sinun tarvitse joka kerta roskia tyhjentäessäsi huolehtia uutta pussia paikoilleen.

Puhdista tehosekoitin nopeasti

Käytön jälkeen puhdistat tehosekoittimen nopeasti täyttämällä blenderin puolilleen vettä. Lisää joukkoon myös muutama tippa nestemäistä tiskiainetta. Sekoita kymmenen sekunnin ajan, tyhjennä ja huuhtele.

Pidä ikkunalastaa suihkussa

Lastan avulla puhdistat nopeasti seinälle roiskuneet pesuaineen ja shampoon jäämät.

Raikasta jääkaappi kahvinporojen avulla

Jääkaapin hajuista pääset eroon täyttämällä pienen kulhon kahvinporoilla. Aseta kuppi jääkaappiin hyllylle ja vaihda parin kuukauden välein.

Lue myös: 5 asiaa, jotka jäävät usein kodin siivouksessa puhdistamatta – oletko sinäkin unohtanut?

Lue myös: Tiedätkö mitä kotona tulisi siivota päivittäin, viikoittain ja kuukausittain? Katso kattava listaus

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat