Kuva: Shutterstock

Tiedätkö kuinka huonekasvit tulisi sijoittaa kotona? Vinkit joka huoneeseen

01.08.2018 18:45 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi ruokailutilaa sopii koristamaan näyttävä orkidea.

Kukat ja kasvit ovat helppo ja melko edullinen tapa sisustaa kotia. Kauniin ulkomuodon lisäksi hyödyt kasveista kunhan tiedät, millä tavalla ne kotona kannattaa sjoittaa. Pääset lukemaan Pure Wow -sivuston listaaman täsmävinkit alta.

Keittiö: Minttu

Pure Wow:n artikkelissa todetaan, että minttu on helppohoitoinen kasvi, joka sopii loistavasti koristamaan esimerkiksi keittiön ikkunalautaa. Minttu levittää myös mietoa ja virkistävää tuoksua huoneeseen. Hyvä puoli on myös se, että tästä yrtistä voit napata maustetta ruokaasi.

Kylpyhuone: Aloe

Aloe on luonnon oma ilmanraikastaja ja sen on todistettu myös puhdistavan ilmaa epämiellyttävistä kemikaaleista, joita esimerkiksi useat puhdistusaineet sisältävät.

Makuuhuone: Jasmiini

Tämä eksoottinen, kukkiva kasvi on kaunis lisä koristamaan makuuhuonetta. Pure Wow -sivusto tietää myös kertoa Saksassa tehdystä tutkimuksesta, joka osoitti jasmiinin tuoksun lievittävän ahdistusta ja tekevän nukahtamisesta helpompaa.

Olohuone: Varjomuratti

Tämä kasvi puhdistaa ilmaa pölystä ja muista allergiaa aiheuttavista hiukkasista. Aseta muratti siis esimerkiksi kirjahyllyn päälle ja nauti olohuoneen raikkaammasta ilmasta.

Lastenhuone: Mehikasvi

Nämä kasvit selviävät vähällä auringonvalolla ja harvalla kastelulla. Mehikasvit ovat loistava tapa opettaa lapselle vastuuta ja huolenpitoa, sillä kyseinen kasvi ei ota herkästi nokkiinsa siitä, että kastelu saattaa ajoittain unohtua.

Ruokailutila: Orkidea

Ruokailutilaan sopii tuoksuton kasvi, joka on kuitenkin näyttävä katseenvangitsija.

Lue myös: Pidä tuholaiset erossa kasveista - tehokas ja luonnollinen ötökkäkarkoite on helppo valmistaa kotona

Lue myös: Sipulin yllättävät terveyshyödyt listattiin - olisitko arvannut?

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat