Kuva: Shutterstock

7 merkkiä siitä, että kissasi oikeasti vihaa sinua

18.08.2018 13:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Jos kissa piileksii sinulta jatkuvasti, sillä voi olla jotain sinua vastaan.

Koirien ystävät tapaavat perustella koirien paremmuutta kissoihin verrattuna sillä, miten koirat osoittavat omistajalleen hellyyttä aivan eri tavalla kuin itsenäisemmät kissat. Kissat osaavatkin välillä olla varsin oikukkaita tapauksia, välillä jopa siinä määrin, että omistaja kyseenalaistaa, pitääkö kissa edes hänestä todella. Insider-sivusto on listannut seitsemän merkkiä siitä, että kissasi todellisuudessa vihaa sinua.

Häntä on alhaalla ja vaakasuorassa asennossa

Kissan hännästä voi lukea paljon kissan tunteista. On hyvä merkki, jos kissan häntä kiertyy omistajaansa vasten tai jos se osoittaa ylöspäin tai on kysymysmerkin muodossa. Kissojen käyttäytymisen asiantuntija Russell Hartsteinin mukaan on huono merkki, jos häntä on vaakasuorassa ja roikkuu alhaalla.

- Alhaalla roikkuva vaakasuora tai muuten vain alaspäin laskettu häntä tarkoittaa, että kissa tuntee pelkoa tai on aggressiivisella tai vihamielisellä tuulella, Hartstein sanoo.

Hän sanoo, että mitä alempana kissan häntä on, sitä huonommalla mielialalla kissan voi tulkita olevan.

Kissa piilottelee jatkuvasti

Kissojen käyttäytymisen asiantuntija Jessa Paschke kertoo, että kissan jatkuva piilottelu voi kieliä jostain vakavammasta ongelmasta.

- Jos kissasi on jatkuvasti piilossa, se saattaa merkitä sitä, että se ei tunne oloaan mukavaksi ympäristössään, Paschke sanoo.

Hänen mukaansa piileskely voi olla merkki myös jostain kissan terveysongelmasta.

Kissa puree

Kaikki Insiderin jututtamat asiantuntijat olivat yhtä mieltä siitä, että jos kissa puree, se ei pidä omistajastaan. Pureminen on normaalia kissanpennuille, mutta täysikasvuisten kissojen ei pitäisi purra omistajaansa, etenkin jos omistaja ojentaa kätensä helliäkseen kissaa.

Kissa ei halua leikkiä kanssasi

Omistajalle tulee herkästi ikävä olo, jos kissa jatkuvasti torjuu lähestymisyritykset. Kaikki kissat tarvitsevat omaa tilaa ja rauhaa silloin tällöin, mutta jos kissa jatkuvasti kieltäytyy leikkimästä omistajansa kanssa tai olemasta omistajansa lähellä, se ei varmaankaan juuri pidä omistajastaan.

(kuva: Shutterstock)

Kissa ei tee tarpeitaan kissanhiekkalaatikkoon

Lähes jokainen kissanomistaja on varmaan huomannut ikäväkseen, että kissa ei ole tehnyt tarpeitaan sille osoitettuun paikkaan. Pentuvaiheessa tämä on vielä hyvin ymmärrettävää, mutta jokin on vialla, jos täysikasvuinen kissa välttelee kissanhiekkalaatikkoa. Kyse saattaa olla vain siitä, että laatikko on asetettu huonoon paikkaan, mutta jos tämä ei selitä tilannetta, kannattaa kissaa käydä näyttämässä eläinlääkärillä.

Kissa sihisee sinulle

Kissan sihiseminen on yksi tunnetuimmista merkeistä siitä, että kissa on huonolla tuulella.

Kissa on ystävällinen kaikille muille paitsi sinulle

Onko kissasi ystävällinen ja hellyyttä osoittava vieraillesi, mutta ei koskaan sinulle? Tämä on asiantuntija Mieshelle Nagelschneiderin mukaan hyvä osoitus siitä, että kissalla on jotain henkilökohtaisesti sinua vastaan. Kannattaa miettiä, oletko antanut kissalle tarpeeksi ravintoa ja huomiota. Mitä enemmän näet vaivaa kissan elinolojen eteen, sitä enemmän kissa luultavasti antaa sinulle takaisin.

Lue myös: "Ihmiskasvoinen" kissa sekoitti somen - katso ymmärrätkö miksi

Lähde: Insider

Uusimmat