Kuva: Shutterstock

Parhaat koirarodut kerrostaloon listattiin - löydätkö omasi joukosta?

02.09.2018 19:15 - Rea Tallgren

Onko koira haukkuherkkä? Entä kuinka paljon liikuntaa se tarvitsee? Itselleen oikeaa koirarotua valitessa pitää olla tarkkana.

Koiraa hankkiessa pitää huomioon ottaa aina oma elämäntilanne ja sen lisäksi asuinolosuhteet. Esimerkiksi jotkut rodut ovat herkkiä liialliselle kuumuudelle, ja toiset taas eivät kestä hyvin kylmää. Haukku- ja vahtiherkkien koirien kanssa puolestaan kannattaa miettiä, onko niiden oikea paikka kerrostalossa. 

Good Housekeeping -sivusto on listannut sellaisia koirarotuja, jotka sopivat hyvin pienempiinkin asuntoihin. 

Bichon Frise

Kyseinen karvapallo on pehmeääkin pehmeämpi ja hypoallerginen. Rotu on nopea oppimaan ja se pitää ihmisistä. Täysikasvuisen koiran paino on noin 3-5 kg. 

Havannankoira

4,5 – 7,3 -kiloinen pumpulipallo on lähtöisin Kuubasta. Rotu on leikkisä ja ystävällinen ja sopii pieneenkin asuntoon perheenjäseneksi. 

Kleinspizt

Tämä pieni rotu hurmaa helposti veikeällä olemuksellaan. Spitzit ovat haukkuherkkiä, mutta toisaalta ne on helppo kouluttaa, sillä ne ovat miellyttämisenhaluisia sekä nopeita oppimaan.

Biewerterrieri

Biewerterrieri on Yorkshirenterrierin sukulainen. Nokkela, ahkera ja lojaali koira painaa täysikasvuisena vajaasta kahdesta vajaaseen neljään kiloon. 

Italianvinttikoira

Vaikka vinttikoirat rakastavat juoksemista, nauttivat ne kotioloissa nautiskelusta ja rentoutumisesta. Vie siis koira kerran päivässä kunnon lenkille tai vielä mieluummin juoksemaan vapaana - ja kotona sinulla on ihana, pienikokoinen ja rauhallinen asuintoveri. Painoa italianvinttikoirilla on keskimäärin 3,6 – 5 kg. 

Aina kannattaa muistaa, että oli asunto minkä kokoinen tahansa, ansaitsee koira päästä useamman kerran päivässä ulos kunnolla virkistäytymään ja tapaamaan lajitovereitaan. Kannattaa myös muistaa, että aikuisten kodinvaihtajien ja kodittomien koirien riveistäkin on mahdollista löytää perheeseen täydellinen uusi jäsen. 

Katso kaikki loput koirarotuehdotukset tästä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat