Kuva: Marimekko

Kotimaiset designmerkit, joilla tienaat parhaiten nettikirppiksellä - löytyvätkö kotoasi?

12.09.2018 10:58 - Henna Koste / henna.koste@bauermedia.fi

Suomalaiset sisustajat suosivat kotimaista designia. Ainoastaan Ikea tekee poikkeuksen sääntöön.

Nettikirpputoreilla kauppa käy kuumana, oli kyse sitten Facebookin paikallisryhmistä tai muista kauppapaikoista. Tori.fi kertoo tiedotteessaan, että suomalaiset ovat kiinnostuneita etenkin kotimaisesta designista. Kärkisijaa Tori.fi:ssä pitää Artek. Tosin seuraavaksi eniten meitä kiinnostavat Ikean tuotteet.

”On vähän hassua, että Ikea on Suomessa niin suosittu. Tosin niin se on muuallakin maailmassa, joten tässä emme erotu muista. Tori.fi:n tapauksessa on kyllä huomioitava, että varsinaisen suosion ohella korostuvat tunnettuus ja haettavuus. Palveluun jätetään vuosittain yli kymmenen miljoonaa ilmoitusta ja huonekalu- ja sisustuskauppa on sivuston suosituin alaosasto. Mitä spesifimmällä brändillä haetaan, sitä vaivattomammin haluttu mahdollisesti löytyy. Ja mitä tunnetumpi brändi, sitä todennäköisemmin se tulee mieleen tuotteita hakiessa. Siksikin valtavan tunnettu Ikea on hakumäärissä korkealla kotimaisten kanssa”, Tori.fi:n markkinointipäällikkö Laura Kuusela kertoo tiedotteessa.

Kolmantena tulee Marimekko, neljäntenä Pentik ja viidentenä Lundia.

”Se on luontevaa, että suomalainen haluaa suomalaista laatua. Tunnemme ne brändit parhaiten ja ovathan ne ikään kuin suunniteltuja suomalaisille”, Kuusela sanoo.

Käytetyillä design-tuotteilla tienataan keskimäärin 70 euroa per ilmoitus.

Lue myös: Tuo syksyn sisustustrendit kotiisi edullisesti - 5 ihanaa hankintaa pikkurahalla

Kilpailut

Uusimmat