Kuva: Shutterstock

Joulustressaajan muistilista pitää kiireen tunteen loitolla – ota kaikki irti juhlan odotuksesta

16.11.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Läheisiä voi muistaa tänä jouluna myös aineettomilla lahjoilla.

Pikkujoulukauden käynnistyessä myös varsinaiset jouluvalmistelut voivat alkaa. Joulustressi on ilmiö, jota moni juhlan odottaja kokee niin lahjojen hankinnan, leipomusten tekemisen ja kodin koristelun tiimoilta.

Popsugar koosti stressaajan muistilistan, jonka avulla jokainen voi suhtautua joulunodotukseen huolettomasti.

1. Hyödynnä alennuksia ja alennusmyyntejä. Joululahjojen hankintaa ei tarvitse jättää joulunalusviikoille, vaan hyvän alennuksen osuessa eteen, lahjoja kannattaa hankkia varastoon jo etukäteen.

2. Tee mahdollisimman paljon itse. Joulukoristeet, -kortit, -lahjat ja jopa lahjapaperit on mahdollista askarrella itse. Erilaiset leivonnaiset käyvät lahjasta ja paketin voi muotoilla esimerkiksi vanhasta sanomalehdestä, jonka viimeistelee kauniilla nauhalla.

3. Muista, että myös aineettomat lahjat ovat loistava lahjaidea. Voit antaa läheisillesi yhteistä laatuaikaa jonkin aktiviteetin merkeissä tai luvata tehdä esimerkiksi viikkosiivouksen heidän puolestaan.

4. Jos matkustat joulunviettoon pois kotipaikkakunnaltasi, stressin määrä vähenee merkittävästi, kun suunnittelet reissun hyvissä ajoin etukäteen. Olemalla ajoissa tämän asian suhteen on todennäköistä, että säästät myös rahaa.

5. Vaikka joulun ruokaostokset on hyvä tehdä vasta muutamaa päivää ennen varsinaista juhlaa, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Laatimalla etukäteen suunnitelman tarjoiluista ja siitä, mitä kaikkea tarvitsee hankkia, aaton lähestyessä voit keskittyä nauttimaan tunnelmasta sen sijaan, että sinun tarvitsisi enää stressata tarjottavista.

Lue myös: Lievitä stressiä syömällä – 7 ruoka-ainetta, jotka rauhoittavat hermojasi

Lue myös: Nännikoristeet ovat tämän joulun hitti - katso kuvat

Lue myös: Muistatko vielä Näsän? Katso, miltä The Joulukalenterin suosikkihahmo näyttää nyt

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat