Kuva: Shutterstock

6 tehokasta keinoa säästää sähkölaskussa

09.02.2019 11:15 - Karoliina Kotala

Kun ilmat viilenevät ulkona, kasvaa monella sähkölasku melkoisiin lukemiin.

Pakkaspäivät ja pitkä talvi näkyy monen kotona myös nousevissa sähkökuluissa. Pienillä nikseillä sähkönkulutusta voi kuitenkin hillitä:

Verhot kiinni

Verhot kannattaa sulkeä yöksi, sillä niillä lämpöä on mahdollista tehokkaasti eristää yöksi sisälle. Voit myös yöksi laittaa paksumman eristeen ikkunan eteen pitämään lämpöä.

Avaa uuni

Ruoanlaiton jälkeen jätä uuni auki, jotta uunista tuleva lämpö lämmittää huonetta.

Osta flanelliset petivaatteet

Sängystä voi tehdä lämpimämmän valitsemalla lämpimät petivaatteet, kuten esimerkiksi flanelliset. Voit myös siirtää sänkysi paikkaan, joka ei ole ulkoseinää lähellä.

Älä tuhlaa lämpöä

Älä lämmitä huoneita, joita ei käytetä. Pidä siis lämmöt alhaalla esimerkiksi vieras- tai työhuoneesta, jos ne eivät ole käytössä.

Malta mielesi suihkussa

Vaikka pitkä ja lämmin suihku houkuttelisikin kylmänä päivänä, kuluttaa se melkoisesti sähköä. Nykyaikaiset, tehokkaat suihkut voivat viidessä minuutissa kuluttaa yhden kylpyammeellisen verran vettä. Malta siis mielesi suihkussa.

Pese oikeilla lämpötiloilla

Valitse pyykkiä pestessä maltilliset pesulämpötilat pyykkikoneessa, sillä veden lämmittäminen syö eniten sähköä konepesussa. Peruspyykin voi hyvin pestä 30-40 asteessa.

Lähde: Closer

Lue myös: Jos peset paistinpannun tiskikoneessa, toimi näin - vinkit, joiden avulla pidennät pannun käyttöikää

Kilpailut

Uusimmat