Kuva: Shutterstock

Tee mustikkapiirakka pellille - katso herkullinen ohje, josta riittää

23.03.2019 08:45 - Karoliina Kotala

Klassikkoherkku toimii ympäri vuoden ja maistuu moneen makuun.

Mustikkapiirakka on parhaimmillaan raikas ja makea leivonnainen, joka syntyy melko vaivattomasti. Jos herkusta haluaa riittoisan, kannattaa se valmistaa suoraan uuninpellille ja laittaa osa vaikkapa vierasvaraksi pakkaseen.

Mustikkaisen täytteen voi tehdä herkullisen vaniljarahkaisena, niin kuin ohjeessa neuvotaan tai jos tykkää raikkaammasta mausta, voi rahkan jättää pois ja käyttää täytteenä vain mustikkaa.

Mustikkapiirakka pellille

Pohja:

250 g voita

8 dl vehnäjauhoja

3,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 rkl ruokasoodaa

2 tl vanilliinisokeria

2 dl piimää

2 kananmunaa

Täyte:

400 g mustikoita

400 g vaniljarahkaa (muunkin makuiset rahkat käyvät)

1. Sekoita keskenään kuivat ainekset.

2. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Lisää se sitten kuivien ainesten joukkoon.

3. piimä ja munat. Sekoita vaikkapa haarukalla, taikina saa jäädä paakkuiseksi.

4. Vuoraa pelti leivinpapaperilla ja levitä taikina leivinpaperille tasaisesti.

5. Sekoita keskenään täyte eli mustikat ja rahkat tai käytä pelkät mustikat. Levitä ne pohjan päälle.

6. Ota sivuun laitettu taikinamuruseos ja ripottele se taikinan päälle.

7. Paista uunin alaosassa, 200 asteessa reilu 15 minuuttia. Tarjoa vaikkapa vaniljajäätelön kanssa!

Lue myös: Jogurttileivät paistuvat nopeasti pannulla ja ovat koko perheen välipalasuosikki - kokeile

Uusimmat