Kuva: Shutterstock

Syötkö puurosi kuten suurin osa suomalaisista? Nuorien ja vanhempien välillä huomattava ero

22.08.2019 17:45 - Henna Koste

Lähes jokaisen suomalaisen kaapista löytyy puurotarpeet.

Puuro kuuluu monen aamupalapöytään. Raisio-konserni teetti puurokyselyn, jonka tulokset vahvistavat tämän. Vastaajista 43 prosenttia kertoi, että ilman puuroa päivä ei lähde käyntiin. Lähes 90 prosentin suosikki on kaurapuuro. Seuraavana tulee riisipuuro. Manna- ja vispipuuro ovat myös suomalaisten suosiossa. Ruis- ja ohrapuuro taas ovat vain yhdeksän prosentin suosikkipuuroja. Vain seitsemän prosenttia ei pidä puurosta lainkaan.

Nuoremmat syövät puuronsa mieluiten marjojen kanssa, kun taas vanhempien lempilisuke on voi. 86 prosentin kaapista löytyy juuri nyt puuroa. Lähes kaikki ovat sitä mieltä, että puuro toimii aamiaisena. Iltapuurosta nauttii vain joka toinen. Välipalana puuro toimii 44 prosentin mielestä.

– Kansallisen puurokyselyn mukaan voisi todeta, että aika harva paikka on puurolle sopimaton. Aamun, illan ja välipalan lisäksi puuroa nautitaan myös lounaaksi. Mutta toki on tilanteita, joissa puurolautanen jää syrjään. Näitä ovat esimerkiksi juhlapöydän tarjoilut ja useamman ruokalajin illallisen alkuruokana todennäköisesti keitto on puuroa suositumpi, Raisio-konsernin Elovena-tuotteiden viestinnästä vastaava Mervi Nieminen kertoo.

Nuorten tapa syödä puuroa poikkeaa huomattavan paljon vanhemmista ikäluokista.

- Nuori valitsee puuroonsa marjat ja jättää maidon ja suolan lähes aina pois. Mitä vanhemmaksi mennään, sitä enemmän suosikeista löytyy voita, maitoa ja suolaa. Nähtäväksi jää pysyvätkö nuoret marjalinjalla vai muuttuuko heidänkin makumieltymyksensä iän karttuessa, Nieminen pohtii.

Suomalaisten kaurapuuron lisukkeiden suosikit:

1. Voi

2. Marjat

3. Maito

4. Sokeri

5. Hillo

Tutkimukseen vastasi 1000 suomalaista, joista puolet oli miehiä ja puolet naisia.

Lue myös: Mailis Penttilän helppo Dumle-kakku vie kielen mennessään - nappaa herkullinen ohje talteen

Kilpailut

Uusimmat