Kuva: Shutterstock

Myskikurpitsa on syksyn hittieväs - 3 syytä ottaa kokeiluun

15.09.2019 22:15 - Karoliina Kotala

Herkullinen kasvis on paitsi terveellinen, niin myös maistuva.

Myskikurpitsa ei ehkä ole päivittäinen eväs joka kodissa ja siksi siinä on herkullista eksotiikkaa. Myskikurpitsa on päärynänmuotoinen, oranssinkeltainen talvikurpitsa, josta käytetään sen pähkinäisen makea hedelmäliha. Alla kolme syytä lisätä juuri nyt ajankohtainen myskikurpitsa kauppalistaan:

Terveellinen valinta

Myskikurpitsa sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja. Tutkimusten mukaan myskikurpitsan sisältämät antioksidantit vähentävät riskiä sairastua syöpään. Samainen kasvis on yhdistetty tutkimuksissa myös pienentyneeseen riskiin sairastua sydänsairauksiin laskemalla verenpainetta ja lisäksi sen tiedetään laskevan tulehdustilaa kehossa.

Sopii myös painoaan tarkkailevalle

Vaikka myskikurpitsa sisältääkin runsaasti hiilihydraatteja, se on silti vähäkalorinen herkku. Lisäksi se sisältää paljon kuitua, jonka tiedetään vaikuttavan positiivisesti verenpaineeseen ja kolesteroliarvoihin. Säännöllisesti nautittuna myskikurpitsa onkin erinomainen eväs painoaan tarkkailevalle, sillä se pitää hyvin kylläisenä ja voi pitkällä aikavälillä vaikuttaa myönteisesti painonpudotukseen.

Taipuu moneen ruokaan

Myskikurpitsa on monipuolinen kasvis, joka sopii erinomaisesti muun muassa patoihin, risottoihin, sosekeittoihin ja jopa leivontaan. Sen makea hedelmäliha on maistuva lisä esimerkiksi piirakkaan tai mihin jälkiruokiin.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: 4 ruoka-ainetta, joita usein säilytetään keittiön kaapeissa liian pitkään – oletko sortunut?

Kilpailut

Uusimmat