Kuva: Shutterstock

Syötkö kasviksia ja hedelmiä? Ota talteen 4 erinomaista jääkaappiniksiä

20.10.2019 11:15 - Karoliina Kotala

Oikeilla keinoilla kasvikset saa pysymään tuoreina ja syötävinä pidempään.

Suurin osa säilyttää vihanneksia jääkaapissa alalokeroissa, jossa niille onkin mainio paikka. Osa nauttii mielellään myös hedelmät jääkaappikylmänä ja säilyttää siksi myös hedelmiä jääkaapissa. Onkin olemassa muutama kikka, joiden avulla kasvikset on mahdollista saada säilymään jääkaapissa pitkään hyvässä kunnossa:

Suosi tarpeeksi viileää

Huolehdi, että jääkaappisi on tarpeeksi kylmä. Paras lämpötila on 3-5 celsiusastetta. Jos jääkaappi on erityisen täynnä tai ulkona on lämmin ilma, laske lämpötilaa vieläkin kylmemmäksi. Silloin jääkaapissa säilyttämäsi ruoka pysyy varmasti hyvänä.

Vihannekset ja hedelmät erilleen

Pidä vihannekset ja hedelmät eri laatikoissa äläkä laita niitä samaan. Moni hedelmä erittää kaasua, joka saa vihannekset mätänemään nopeammin. Banaaneissa tuota kaasua on erityisen paljon, joten pidä banaanit kaukana muista kasviksista.

Sipulit ja perunat erilleen

Sipulit ja perunat kannattaa aina säilyttää kaukana toisistaan, sillä kummatkin pilaantuvat silloin nopeammin. Pidä perunat pimeässä, kuivassa ja hyvin ilmastoidussa paikassa äläkä säilytä niitä muovipussissa.

Kasvisten pakastus

Jos pakastat kasviksia, kannattaa ne levitellä pakkaseen viipaloituna ennen muovirasiaan tai pussiin laittamista. Kun viipaleet saavat jäätyä ensin erillään, ne eivät sulaessaan tarraudu yhdeksi kimpuksi.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: 7 ruoka-ainetta, jotka tulisi aina säilyttää jääkaapissa - oletko jättänyt huoneenlämpöön?

Kilpailut

Uusimmat