Kuva: Shutterstock

Ehkäise treenivaatteiden kulahtaminen – asiantuntijan neuvot, jotka jokaisen treenaajan tulisi tietää

19.01.2020 19:15 - Emmi Moilanen

Urheiluvaatteiden pyykkäämistä ei pitäisi lykätä kovinkaan pitkään.

Ahkeralla liikkujalla treenivaatteet joutuvat kovalle kulutukselle, jonka vuoksi urheiluvaatteita tulisi huoltaa tarkasti sekä ohjeiden mukaisesti. Huolimaton pesu, treenikassiin unohtaminen tai liian kuluttava kuivaus voivat saada treenivaatteet menettämään tekniset ominaisuutensa. Vaatteet saattavat alkaa myös ennen pitkää haista, eikä pisinkään pesuohjelma tunnu poistavan lemahdusta.

Bustle-sivusto selvitti, miten urheiluvaatteita tulisi huoltaa, jotta varusteet säilyvät hyvänä mahdollisimman pitkään. Artikkelista käy ilmi, että ensimmäisenä kannattaa investoida laadukkaisiin vaatteisiin, joiden materiaali poistaa hikeä ihon pinnasta.

Treenin jälkeen hikisten vaatteiden huolellinen pesu on tärkeää, sillä pahimmillaan treenivaatteet ovat erinomainen kasvualusta bakteereille.

- Treenivaatteet keräävät paljon bakteereja hikoillessa. Ne ovat kosketuksissa myös kuntosalilaitteisiin, saatat pyyhkiä hikisiä käsiäsi paitaan tai käsittelet painoja, joista bakteerit siirtyvät, Bustlen haastattelema Abigail Short listaa ja lisää, että vaatteet olisi hyvä pestä jokaisen käyttökerran jälkeen.

Älä lykkää pyykkäämistä

Treenivaatteita ei pitäisi jättää päiväkausiksi lojumaan pyykkikoriin. Jos et kuitenkaan ole heti ryhtymässä pyykille, käytä muutama minuutti siihen, että pyykkikoriin nakkaamisen sijaan ripustat hiestä märät vaatteet asianmukaisesti kuivumaan pyykkikoriin.

Kun vaatteet ovat kuivuneet ja ryhdyt pyykkäämään, muista, että treenivaatteet tarvitsevat materiaalinsa puolesta hellävaraista käsittelyä.

- Huuhteluaine voi vaurioittaa teknistä materiaalia, jolloin sen hikeä siirtävät ja antibakteeriset ominaisuudet heikentyvät, Sally Dixon muistuttaa.

Säilytä vaatteiden elastisuus

Jos mahdollista, treenivaatteiden kuivattamista tulisi välttää kuivausrummussa.

- Pese vaatteet huolellisesti pesuohjeen mukaan. Treenikamppeet vaativat yleensä matalamman pesulämpötilan. Anna niiden myös kuivua pyykkitelineessä kaikessa rauhassa, Dixon ohjeistaa ja lisää, että tällä keinolla vaatteet säilyttävät elastisuutensa pidempään.

Lue myös: Muuttuvatko vaatteet nopeasti nukkaisiksi? 6 virhettä, joihin saatat sortua huomaamattasi

Lue myös: Suorista vaatteet ilman silitysrautaa – 4 nopeaa niksiä

Lue myös: Vaatteet ja asusteet, joista kannattaa maksaa kerralla hieman enemmän – katso tärpit

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Uusimmat