Kuva: Shutterstock

Suorista vaatteet ilman silitysrautaa – 4 nopeaa niksiä

31.01.2019 14:15 - Emmi Moilanen

Vaatteet suoristuvat esimerkiksi suihkun aikana, lämpimän vesihöyryn ansiosta.

Uutisoimme aiemmin helpoista nikseistä, jonka avulla pidät vaatekaappisi vaivattomasti järjestyksessä. Nyt Pure Wow -sivusto on uutisoinut tavoista, joilla voit silittää vaatteet rypyttömiksi ilman silitysrautaa. Suomensimme kätevimmät vinkit alle, joita voit hyödyntää esimerkiksi matkustellessa.

Kuivaa vaate föönillä

Kevyet rypyt suoristuvat vaatteesta nopeasti hiustenkuivaajan avulla. Pidä fööniä muutamien senttien päässä vaatteesta ja anna lämpimän ilmavirran tehdä tehtävänsä.

Pure Wow:n artikkelissa vinkataan myös, että yksittäisiä ja itsepintaisia ryppyjä voi kokeilla silittää suoristusraudan avulla. Säädä suoristusrauta matalalle lämmölle ja pyyhi vaatteen rypistynyttä kohtaa hellästi. Älä kuitenkaan paina liikaa ja huomioi myös se, etteivät kaikki materiaalit kestä samanlaista lämpökäsittelyä. Esimerkiksi silkki on hyvin herkkä vaurioitumaan liian kuumalla käsiteltäessä.

Kääri vaate tiukalle rullalle

Aseta rypistynyt vaate tasaiselle pinnalle ja suorista kangas huolellisesti. Tämän jälkeen kääri vaate tiukalle rullalle, kuin burritoksi. Laita rullattu vaate jonkin painon alle 15-30 minuutin ajaksi. Paineeseen yhdistetty tiukka käärö suoristaa vaatteen rypyttömäksi.

Höyrytä vaate suihkussa

Tämä niksi toimii erinomaisesti matkustellessa, jos silitysrautaa ei ole saatavilla. Suihkuniksi suoristaa vaatteen nopeasti ilman odottelua ja ylimääräisiä apuvälineitä. Sulje kylpyhuoneen ovi ja ikkunat, sekä ripusta rypistynyt vaate roikkumaan henkarissa esimerkiksi suihkuverhon tankoon – varmista kuitenkin, että verho suojaa vaatteen vedeltä. Ota lämmin suihku ja anna vesihöyryn suoristaa samalla vaatteesi.

Lue myös: Muuttuvatko vaatteet nopeasti nukkaisiksi? 6 virhettä, joihin saatat sortua huomaamattasi

Lue myös: Yksi vaate, monta tyyliä! Flanellipaita taipuu juhlista festareille, katso

Lue myös: Milloin vaate on aika laittaa kiertoon? 7 varmaa merkkiä, joista tiedät

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat