Hittijuoma dalgona-kahvista tehtiin suloinen version - kofeiiniton herkku sopii mansikan ystäville

25.04.2020 12:15 - Milena Raappana

Vatkattu mansikkamaito syntyy aivan yhtä vaivattomasti kuin dalgona-kahvi.

Viime viikkojen yksi kuumimmista ruokatrendeistä sosiaalisessa mediassa on ollut helppo pikakahvista valmistettava dalgona-kahvi

Nyt tämä kahvin ystävien hittijuoma on inspiroinut uuden kuvauksellisen trendijuoman, jossa kofeiini sysätään sivuun ja herkutellaan mansikan mauilla. Suloisen vaaleanpunaisen värinen juoma kantaa nimeä vatkattu mansikkamaito ja se syntyy aivan yhtä helposti kuin vaahtomainen dalgona-kahvi. 

The Independent -julkaisu kertoi, että reseptissä pikakahvi vaihdetaan mansikanmakuiseen kaakaojauheeseen, joka sekoitetaan kerman kanssa. Seos kaadetaan lasin pohjalla olevan kylmän tai kuuman maidon päälle. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Instagram-vaikuttaja Valentina Mussin reseptissä yksi annos vatkattua mansikkamaitoa syntyy sekoittamalla ruokalusikallinen mansikkakaakaojauhetta neljään ruokalusikalliseen kermaa. Tämän jälkeen seosta vatkataan niin kauan kunnes siitä tulee paksun kuohkeaa vaahtoa. 

Mussin mukaan resepti muuntautuu helposti myös suklaanystäville. Kyseisessä herkkureseptissä puolikas teelusikallinen kaakaojauhetta ja teelusikallinen sokeria sekoitetaan kolmeen ruokalusikalliseen kermaa. Intensiivisen vatkaamisen jälkeen seos tarjoillaan joko kylmän tai kuuman maidon kanssa. 

Suomessa mansikanmakuista kaakaojauhetta ei löydy aivan jokaisen kaupan hyllyltä, mutta esimerkiksi brittiläisiin ja yhdysvaltalaisiin herkkuihin erikoistunut Behnford's-liikkeen valikoimista löytyy tuotetta. 

Lue myös: Nuudelikakku häihin? Someilmiö hämmentää Instagramissa

Lue myös: Uunifetapasta-Jenni keksi uuden hittiruuan - kaikki syntyy vain yhdessä astiassa, katso!

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat