Kuva: Arabia

Uudet muumimukit julkistettiin - suosikkihahmojen kuviin on helppo samaistua

14.01.2021 15:15 - Henna Koste

Uusia muumiastioita koristavat Muumimamman ja Vilijonkan kuvat.

Rakastetut muumimukit kuuluvat monen kodin aarteisiin. Koristesuunnittelija Tove Slotte kertoi hiljattain, miksi muutama rakastettu muumihahmo ei ole koskaan saanut kuvaansa astioihin - eikä ole tulossa saamaan tulevaisuudessakaan.

Nyt uudet hahmoastiat on julkaistu. Helmikuussa myyntiin tulevat astiat jäävät osaksi Muumi-klassikojen sarjaa. Uusissa Slotten kuvittamissa astioissa ollaan arkisten ja samaistuttavien hetkien äärellä. Kun Vilijonkka-astioissa tarmokas rouva on työn touhussa, on Muumimamma nauttimassa omasta ajastaan. Muumimamma viettää ansaittua vapaahetkeä kahvikupin äärellä, kun taas toisessa kuvassa hän on kasvimaalla puuhissa kotiapulaisensa Miisan kanssa. Vilijonkka taas löytää pölyjen piilopaikat, ja siivoaa kaiken tip-top-kuntoon.

Muumiastioiden kuvittaja Slotte kertoi hiljattain haastattelussamme, millaiset raamit hänellä on työlleen. Muumimukeja on julkaistu jo yli sata, tuntuuko Slottesta koskaan, että ideat yksinkertaisesti loppuvat kesken?

- Ei ole vielä tullut vastaan sellaista tilannetta. Ehkä, jos käyttäisi pelkästään kirjojen kuvituksia. Sitten on myös sarjakuvat. Niissä on niin paljon tarinoita ja tilanteita. Tuntuu, että ne ovat loputon lähde, Slotte kertoi loppuvuodesta 2020. 

Tosin hän myöntää, että talvimukien kohdalla tilanne on hieman toisenlainen. Lue lisää täältä.

Katso kuvat uusista astioista alta. 

(kuva: Arabia)

(kuva: Arabia)

(kuva: Arabia)

Lue myös: Tove Slotte on suunnitellut muumimukeja yli 30 vuotta, mutta vain yksi villi idea ei ole mennyt läpi

Kilpailut

Uusimmat