Kuva: Miro Matero

Alle 10 minuutissa teet mehevän mukimokkapalan pieneen herkkunälkään - katso resepti

23.02.2021 12:15 - Senja Rapila

Reseptin kehittänyt Miro kisasi Koko Suomi Leipoo -ohjelman kuudennella tuotantokaudella.

Tiedätkö sen tunteen, kun haluaisit herkutella, mutta et kuitenkaan halua leipoa kokonaista pellillistä mokkapaloja? Koko Suomi Leipoo -ohjelman kuudennella tuotantokaudellakin kisannut Miro Matero ainakin tietää. Hän on nimittäin kehittänyt reseptin mokkapalojen niin sanotulle "mukikakku"-versiolle.

- Perinteistä mokkapalaa nauttiessani tuli mieleeni idea kehittää mokkapalasta aikaystävällinen ja nopea pika-leivonnainen. Kriteerinä oli se, että mokkapalan pitäisi olla nopea valmistaa ja samalla myös mahdollisimman tutun makuinen. Lopulta päädyin ideaan tehdä "mukimokkapalan", joka valmistuu näppärästi suoraan kahvimukiin, Miro kertoo Voice.fi:lle.

- Tämä herkku täytti kaikki kriteerit ja se sopii täydellisesti esimerkiksi päiväkahvin kanssa nautittavaksi. Aikaa valmistamiseen kuluu vain vajaa kymmenen minuuttia ja mokkapala kypsyy näppärästi mikrossa. Koostumus on mukavan mokkapalamainen ja maukas. Kuorrutus kruunaa kaiken, eikä se ole kokonaisuutena liian makea. Koostumuskin pysyy sopivan mehevänä, kun tuotosta ei kypsennä liikaa. Tällainen kerta-annos sopii erittäin hyvin pienille kotitalouksille, joissa ei isoja leipomiseriä tarvita.

Miron mukimokkapala (3dl kuppi)

3 rkl maitoa
2 rkl sulatettua voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 1/2 rkl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kuorrutus

1 rkl voita
1 rkl vahvaa kahvia tai maitoa
1/2 dl tomusokeria
2 tl tummaa kaakaojauhetta
Nomparelleja

1. Sulata voi maidon sekaan mikrossa ja lisää sekaan vielä sokeri.

2. Yhdistä toisessa mukissa kuivat aineet ja sekoita voi, maitoseos ja kuivat aineet keskenään.

3. Kaada taikina toiseen puhtaaseen mukiin tai käytä samaa sekoitusmukia paistoa varten. Paista mokkapalaa mikrossa täydellä teholla noin 1-2 minuuttia. Seuraa sen kypsymistä tarkasti. Valmis mokkapala on pinnalta kuiva, mutta mehevä.

4. Sillä aikaa kun mokkapala hieman jäähtyy, valmista kuorrute. Yhdistä kuorrutteen aineet keskenään ja sulata mikrossa. Sekoita hyvin ja tarvittaessa lisää hieman tomusokeria. Kaada tasainen kuorrute mokkapalan päälle ja koristele nomparelleilla.

5. Nauti!

Voit katsoa vielä ohjevideon mukimokkapalojen teosta alapuolelta.

Lue myös: Sofian leivinpaperiniksi on saattanut mennä sinultakin ohi - katso video, joka sekoitti somen

Lue myös: Älä tee yleistä virhettä taimien kanssa - katso milloin kasvit todella kannattaa kylvää

Kilpailut

Uusimmat