Kuva: Shutterstock, Elvi Rista

Outin kolmen minuutin "koronapasta" nousi hitiksi - neljä muuta helppoa lapsiperheen kasvisruokaa

06.10.2021 10:15 - Henna Koste

Samasta padasta -hittikirjoja kirjoittanut Outi Tuomivaara tietää, että lapset eivät erottele ruokia liha- ja kasvisruokiin.

Lokakuu on mainio aika antaa mahdollisuus kasvisruualle. Lihaton lokakuu on jo käsite, joka sai alkunsa vuonna 2013 Docventures-ohjelman myötä. Kasvisruuat on helppo tuoda myös lapsiperheen arkeen. Itse asiassa niin helppo, ettei siitä kannata erikseen tehdä numeroa, tietää Samasta padasta -hittikirjoja kirjoittanut Outi Tuomivaara

- Lapset eivät useinkaan erottele ruokia liha- ja kasvisruokiin, joten portti tässä voi olla vanhempi itse. Kannattaa siis motivoida ensin itsensä ja etsiä sitten helppoja reseptejä, joissa kasvisruoka maustetaan hyvin, se on tärkeää. Montaa kaikkien lempiruokaa ei varsinaisesti edes miellä kasvisruoaksi, koska ne ovat täydellisiä juuri sellaisina kuin ovat: pestopasta, tomaattikeitto, linssipata, pizza margherita..., Tuomivaara listaa. 

Ruokatoimittajana ja kotitalousopettajana työskennellyt kirjailija huomauttaa, että myös "mukalihat" ja "jauhikset" ovat helppo tapa kasvattaa vegeruuan roolia. 

Moni Samasta padasta -kirjan resepti on noussut hitiksi.

- Suurin somehitti on neljän aineksen "koronapasta", jonka aktiivinen valmistusaika on kolme minuuttia, Tuomivaara kertoo. 

Alta näet Instagram-videon, josta buumi lähti liikkeelle.

Kauppiaat vastuullisuustalkoisiin

Tuomivaaran reseptien ydin on nopeudessa ja helppoudessa - mausta tinkimättä. Hän tietää, että myös silloin voi oikaista. 

- Monet puolivalmisteet on aliarvostettuja ihan syyttä. Jos nämä eivät vielä kuulu omaan keittiöösi, suosittelen testaamaan ainakin valmiita ravioleja, pizza- ja pastakastikkeita, erilaisia "mukalihoja" ja fondeja eli nestemäistä liemitiivisteitä. Pakasteista suosikkejani ovat kukkakaali, herneet, viipaleperunat ja pizzataikina. Nerokkain kaikista on kuitenkin valkosipulimurska, sitä on jääkaapissani aina, Tuomivaara vinkkaa. 

Paljon kasvisruokaa kokkaava Tuomivaara on huomannut, ettei kasvisruokailijan ja sekasyöjän ostoskorien hintaeroissa ole valtavaa kuilua. Hän toteaa, että hänen käsityksensä mukaan hintaeroa ei juurikaan synny suuntaan tai toiseen, jos puhutaan lapsiperheen perusostoksista.

- Vegejauhis maksaa suunnilleen saman kuin tavallinen. On ylipäätään kyseenalaista, että hunajabroilereita ja jauhelihoja myydään sisäänheittotuotteina. Mielelläni haastaisin kauppiaat mukaan vastuullisuustalkoisiin vaikka sellaisella pienellä teolla, että vegevaihtoehto on polkuhintaisen lihapakkauksen vieressä aina yhtä hyvällä hinnalla, Tuomivaara tähdentää.  

Samasta padasta -kirjat ovat nousseet suureen suosioon. Lokakuun lopussa ilmestyy painos, jossa kaksi aiemmin ilmestynyttä osaa on yksissä kansissa. (kuva: Readme.fi)

Lue myös: Vähennä ruokahävikkiä pienellä vaivalla – 8 vinkkiä, joiden myötä säästät myös rahaa

Kilpailut

Uusimmat