Kuva: Shutterstock

Ratkaisu ikuisuusongelmaan - 5 niksiä, joilla saat sitkeimmänkin purkin auki

09.03.2022 12:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ongelma on varmasti monelle tuttu.

Ei liene montaa niin arkista ja pientä, mutta silti niin tuskastuttavaa ongelmaa kuin purkin vääntäminen auki, kun kansi tuntuu suurin piirtein olevan liimattu paikoilleen. Taistelun voi kuitenkin yrittää Metro-lehden listaamilla täsmäohjeilla voittaa.

Kokeile näitä

1. Kuuma vesi. Ohjeista mahdollisesti tutuin, mutta ehdottomasti myös maineensa veroinen. Jämähtänyt purkki kannattaa laittaa hetkeksi lillumaan kuumaan vesihauteeseen ja kokeilla hetken kuluttua uudelleen, josko kansi olisi jo hieman löystynyt.

2. Kumihanskat. Kumihanskat tuovat sinulle operaatioosi lisää pitoa ja helpottavat saamaan purkista niin jykevän otteen, että kantta on helpompi vääntää ja säästävät ihoa hankaukselta. Jos hanskoja ei ole saapuvilla, ajaa esimerkiksi käsipyyhe tai vaatteen reunakin saman asian. 

3. Kopauta. Joskus kannen napauttaminen kevyesti työtasoon voi auttaa, joskin tämän neuvon kanssa kannattaa siitä huolimatta ottaa hillitysti.

4. Jos edellä mainitut eivät vielä yksistään auta, voi kokeilla jotakin luovempaa konstia. Metron mukaan purkin yläpuoli kannattaa upottaa kuumaan veteen ja samalla läpsäistä pohjapuolta, kunnes kuulee kannen sinetin napsahtavan.

5. Hivuta terä väliin. Teräviin esineisiin kannattaa tarttua vain äärimmäisen hädän edessä ja silloinkin erityisellä varovaisuudella. Kannen sinetin kuitenkin riittää murtamaan jo se, jos saat hivutettua saksen tai veitsen terän purkin ja kannen väliin.

Lue myös: MTV: Likainen liesituuletin on tulipaloriski - niksi, jolla puhdistat sen nopeasti ja helposti

Lue myös: Älä luovuta pinttyneiden paistinpannujen kanssa vielä - mullistava niksi saa hieraisemaan silmiä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat