Kuva: Shutterstock

Asuntomurrot yleistyvät kesällä - MTV uutisoi, mihin hölmöihin tapoihin moni asukas edelleen sortuu

27.06.2022 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Moni helpottaa murtovarkaiden urakkaa tajuamattaan.

MTV uutisoi, että kesä on murtovarkaiden kuuminta sesonkia, kun asukkaiden lomaillessa kaupunkikodit jäävät tyhjilleen. Artikkelin mukaan murtoja tapahtui viime vuonnakin noin 1500, vaikka määrä onkin vähentynyt viime vuosista. 

Mtv:n haastattelussa Poliisihallituksen poliisitarkastaja Tuomas Pöyhönen kuitenkin kertoo, että kotinsa turvallisuuden eteen voi itsekin toimia ennaltaehkäisevästi. Esimerkiksi vara-avaimen piilottaminen on klassikko, jossa epäonnistuessaan tulee suoranaisesti kutsuneeksi vorot kylään.

- Vara-avain ei kuulu maton alle. Sitä ei tule myöskään käyttää muuten kuin hätätilanteessa: jos vara-avaimelle johtaa selkeä polku tai muuten pölyisten parrujen keskellä onkin yksi puhdas parru, sieltä on helppo katsoa. Nykyään on hyviä lukittavia avainsäilöjä, joita kannattaa hyödyntää, Pöyhönen kuvailee.

Nykypäivänä oman lisänsä tuo tietysti myös sosiaalinen media. Pöyhönen kertoo, että monet päivittävät someen postauksen esimerkiksi lomamatkalle lähdöstä, jolloin tulee samalla tiedottaneeksi koko maailmalle, että talo on muuten tyhjillään.

Pöyhönen jatkaa haastattelussa, että murto voi tapahtua yhtä hyvin keskellä kirkasta päivää kuin yölläkin. Moni ei edes hoksaa, että murtovaras ennättää käydä sillä välin, kun on itse esimerkiksi takapihalla.

- Kesäkaudella yhtä otollinen hetki on se, kun ollaan esimerkiksi takapihalla. Ovet on syytä pitää lukittuna aina silloin, kun ei olla sisätiloissa. Sama koskee ikkunoita, Pöyhönen sanoo Mtv:lle.

Lue myös: Älä tee kohtalokasta virhettä lomamatkan aikana - katso miten pidät kotisi turvassa

Lue myös: Asukas pimpotti ovikelloa - murtovaras avasi oven

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat