Kuva: Shutterstock

Hoida tulppaaneja oikein - ammattilaisen vinkeillä nautit niistä pidempään

29.03.2024 14:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Muun muassa veden lämpötilalla ja sijoituspaikalla on merkitystä tulppaanien kestävyyden kannalta.

Yksi varma kevään merkki on se, että tulppaaneja alkaa näkyä yhä enemmän kauppojen kukkavalikoimissa. Juuri keväällä tulppaanisesonki onkin kuumimmillaan ja monet hankkivat värikkäitä kukkasia kotia piristämään.

Jotta tulppaanien väriloistosta saa nauttia mahdollisimman pitkään, tulee niitä hoitaa oikein. Kauppapuutarhaliitto Ry on koonnut vinkit tulppaanien oikeaan hoitoon.

1. Valitse oikea kimppu

Jo ostovaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että valitsee kaupasta sen tuoreen kimpun. Hyvä keino tuoreuden varmistamiseen on koskettaa kevyesti tulppaanin kukkaa. Jos se tuntuu tuoreelta ja napakalta, nippu on hyvässä vaiheessa ja kestää hyvin. Kannattaa myös varmistaa, että lehdet ovat kauniin vihreät. Usein kotimaiset tulppaanit ovat tuontikukkia tuoreempia.

2. Leikkaa varret

Ihan ensimmäiseksi kannattaa leikata tulppaanien varret terävällä veitsellä, jotta ne imevät vettä tehokkaasti. Ennen maljakkoon asettamista kannattaa kukista poistaa lehdet, jotka jäävät veden alle. Näin vältetään bakteerien kasvua vedessä. Tärkeää on, että tulppaanit asetellaan maljakkoon, joka on täytetty lämpimällä vedellä. 

3. Vaihda vesi säännöllisesti

Vesi tulee vaihtaa säännöllisesti, jotta se pysyy puhtaana. On myös tärkeää huolehtia siitä, ettei vesi pääse loppumaan. 

4. Sijoita oikein

Tulppaanimaljakkoa ei kannata asettaa paikkaan, jossa on liian lämmin, eli vältä suoraa auringonvaloa tai patterin vierustaa. Viileässä tulppaanit avautuvat hitaammin ja kestävät pidempään. Voit esimerkiksi nostaa tulppaanit yöksi viileälle kuistille, niin ne kestävät pidempään. Pidä kuitenkin huoli, että lämpömittari pysyy plussan puolella.

Lue myös: Onnenkukkasi määräytyy syntymäkuukautesi mukaan - katso omasi

Lähde: Epressi

Juttu julkaistu alunperin 9.2.2024.

Kilpailut

Uusimmat